Αναγνώστες

Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010
Ικανοποίηση και ελπίδες έδωσε στον ΟΦΗ το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Ικανοποίηση σκόρπισε στις τάξεις του ΟΦΗ η συνάντηση που έγινε με τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις διοικήσεις της ΠΑΕ, του Ερασιτέχνη και των Σταύρου Αρναουτάκη, Μανώλη Στρατάκη, Λευτέρη Αυγενάκη, Μανώλη Κεφαλογιάννη οι τελευταίοι δεσμεύτηκαν ότι θα βοηθήσουν εμπράκτως την προσπάθεια που γίνεται. 


Μετά το τέλος της συνάντησης τόσο ο Νίκος Μαχλάς όσο και ο Βασίλης Ξημέρης δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους από το αποτέλεσμα της συνάντησης. 

Για να τα βάλουμε όμως σε μια σειρά τα πράγματα ας ξεκινήσουμε… από τους απόντες. Δικαιολογημένα δεν έδωσαν το παρόν οι Μαρία Σκραφνάκη, Φραγκίσκος Παρασύρης που επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Νίκο Μαχλά καθώς και ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο τελευταίος βρισκόταν στο υπουργικό συμβούλιο και μέσω αυτού επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Βασίλης Ξημέρης με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Γιώργο Νικητιάδη. Οι δυο τους μίλησαν για αρκετή ώρα με τον κύριο Νικητιάδη να δεσμεύεται ότι θα βοηθήσει σε ότι έχει να κάνει με την χορηγία του ΟΠΑΠ. Μάλιστα ο Υφυπουργός Πολιτισμού θα βρίσκεται στο Ηράκλειο την επόμενη εβδομάδα, 4 και 5 Οκτωβρίου όπου θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με την διοίκηση του ΟΦΗ προκειμένου να συζητήσουν αυτό το θέμα ενώ όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, οΓιώργος Νικητιάδης δεσμεύτηκε ότι θα τους ανακοινώσει την ημέρα που θα εκταμιευθεί το ποσό των 300.000 ευρώ που αναμένεται να εισπραχθεί από την χορηγία του ΟΠΑΠ.

Μαχλάς: «Νιώθω μηδαμινή την προσπάθεια σας»
Η συνάντηση διήρκεσε για περίπου δύο ώρες και ξεκίνησε λίγο μετά την 1 το μεσημέρι. Ο Νίκος Μαχλάς ανοίγοντας την συζήτηση και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές εξέφρασε το παράπονο του λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε την βοήθεια σας. Ο κόσμος το βλέπει ότι θέλουμε να μας βοηθήσετε. Νιώθω τις αδικίες που έγιναν εις βάρος μας και ότι συνέβη τους προηγούμενους μήνες. Νιώθω ότι είναι μηδαμινή η προσπάθεια σας. Που είναι οι δικοί μας βουλευτές να τρέξουν για τον ΟΦΗ;»

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΟΦΗ ανέφερε ότι θέλει να πάρει η ομάδα αυτά που δικαιούται: «Δεν μπορεί μια ομάδα να βρίσκεται στην Α΄ Εθνική για 35 χρόνια δίχως να ζητήσει βοήθεια και όταν το κάνει να μην την έχει. Θέλουμε να πάρουμε τα αυτονόητα και αυτά που δικαιούμαστε. Ο ΟΦΗ είναι ομάδα που διαφημίζει το νησί και την πόλη μας σε όλη την Ευρώπη. Έτσι τον γνώριζαν και στην Ολλανδία. Χαίρομαι όταν βλέπω στην Θεσσαλονίκη να τρέχουν Θεσσαλονικείς βουλευτές να βοηθούν τις ομάδες τους. Αυτήν την βοήθεια θέλω και εγώ για τον ΟΦΗ».


Ακολούθως πήρε τον λόγο ο Βασίλης Ξημέρης που τόνισε ότι «η αδικία που υπέστη η ομάδα μας είναι πολύ μεγάλη. Θέλουμε την στήριξη και την βοήθεια σας. Έχουμε πάρει την δέσμευση για την χορηγία του ΟΠΑΠ που ανέρχεται στις 300.000 ευρώ. Πέραν του ΟΠΑΠ θέλουμε να μας βοηθήσετε με κάποιες κρατικές χορηγίες».

Από την πλευρά των βουλευτών Ηρακλείου πρώτος πήρε τον λόγο ο Σταύρος Αρναουτάκης. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ξεκίνησε να μιλάει αναφερόμενος πρώτα στις 160.000 ευρώ που οφείλονται στον ΟΦΗ από το καλοκαίρι του 2009 και τα οποία αφορούν τα έξοδα ανακατασκευής του «Γεντί Κουλέ». 

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη για τις 160.000 ευρώ που δεν έχουν δοθεί ακόμα. Είχα δώσει την εντολή όμως κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα εμπόδισαν την παράδοση τους στο σωματείο» είπε αρχικά και στην συνέχεια πρόσθεσε ότι ήδη έχει επικοινωνήσει με τα Ελληνικά Πετρέλαια για να δοθεί χορηγία στον ΟΦΗ και περιμένουν την απάντηση της εταιρείας. 

Ιδιαίτερα δυναμικές ήταν οι παρεμβάσεις των Λευτέρη Αυγενάκη, Μανώλη Κεφαλογιάννη με τον πρώτο να δηλώνει ότι «το πρόβλημα του ΟΦΗ πρέπει να γίνει και δικό μας» ενώ ο δεύτερο είπε ότι υπάρχουν τόσο κρατικές όσο και ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν τον ΟΦΗ και αυτό θα προσπαθήσουν να πετύχουν όλοι μαζί.

Τελικά το αποτέλεσμα που προήλθε από την συνάντηση είναι ότι άμεσα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις όπου παρόντες θα είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι. Οι συναντήσεις αυτές θα γίνουν είτε στην Κρήτη είτε στην Αθήνα προκειμένου να βρεθούν οι απαραίτητες οικονομικές ανάσες.
Πηγη: Athletic Radio

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο