Αναγνώστες

Από το Blogger.
Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010
Επιμέλεια: Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε περισσότερο βελτιωμένος, ακόμα καλύτερος και ο Μανώλης Σαρρής αναλύει τι είδε.

Για να μπορέσουμε να... δούμε με καλύτερη διάθεση τα θετικά στοιχεία που προέκυψαν από το παιχνίδι με την Ηλιούπολη, φροντίζουμε να ξεκινήσουμε από αρνητικά....


1. Η ομάδα χρειάζεται επειγόντως επιθετικό που να "έχει" το γκολ, πως το λέμε ρε παιδί μου γκολτζή που να μπορεί να "βασανίζει" τα αντίπαλα δίχτυα. Αυτήν την δουλειά δεν μπορεί να την κάνει ούτε ο Αμπράμοβιτς, ούτε ο Βλόνταρτσικ. Ευτυχώς, στον ΟΦΗ γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και φροντίζουν να κινηθούν για την απόκτηση ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή.

2. Μεγαλύτερη αξιοποίηση του Ματίας Βερόν. Ο Αργεντινός παίζοντας σε έναν ρόλο πλέι-μέικερ δείχνει ότι όταν έχει την μπάλα στα πόδια μπορεί εντελώς μόνος του να βγάλει φάσεις για τους συμπαίκτες του. Ωστόσο στα δύο παιχνίδια που έχει δώσει ο ΟΦΗ, ο Βερόν δεν έχει καταφέρει να πάρει στις πλάτες του την ομάδα. Ίσως και να είναι νωρίς, ίσως και να μην έχει τύχει μέχρι τώρα. 

3. Εν αντιθέσει με άλλες χρονιές που κρύβονταν στον ΟΦΗ για τα μεταγραφικά ζητήμαστα, φέτος γνωρίζουν ότι πρέπει να παρθεί παίκτης στο αριστερό πλευρό της επίθεσης. Μόνος του ο Ζορμπάς και από πίσω ο Καρακατσάνης δεν μπορούν να "βγάλουν" όλη την χρονιά. Χθες οι δυο τους συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλο ωστόσο και πάλι ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να γίνει αρκετά επικίνδυνος από την αριστερή πλευρά. Επομένος χρήζει μεγάλης ανάγκης η απόκτηση ενός αριστεροπόδαρου εξτρέμ - που να συμβάλει στον δημιουργικό και εκτελεστικό τομέα.

Τα θετικά

1. Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ αφομοίωσαν πλήρως σε όλα όσα έδωσε βάρος ο Χατζηνικολάου στις προπονήσεις. Ο Σερραίος έριξε το βάρος στην ανάπτυξη από τα πλάγια και δεν είναι τυχαίο ότι ο ΟΦΗ έβγαλε τις καλύτερες φάσεις από τις δύο πλευρές. Τόσο η φάση του γκολ με τον Σκουτέλη να φεύγει πίσω από το μπακ(σημ. Κιάσσος) όσο και σε αυτές του πρώτου μέρους όπου συνεργάστηκαν Αγρίτης και Σταυρακάκης - βλέπουμε ότι οι παίκτες του ΟΦΗ αφομοίωσαν αμέσως όλα όσα τους είπε ο Χατζηνικολάου.

2. Ο Μανώλης Ψωμάς αποκτήθηκε για να είναι ηγέτης στην άμυνα του ΟΦΗ και μέχρι τώρα ανταποκρίνεται σε αυτόν τον ρόλο 100%. Ο 32χρονος αμυντικός ξεχωρίζει στην οπισθοφυλακή  της ομάδας όχι μόνο για τις αμυντικές του επιδόσεις αλλά για την ηγετική φυσιογνωμία που τον χαρακτηρίζει. Καθοδηγεί άψογα τους συμπαίκτες του, δεν σταματάει να μιλάει λεπτό ενώ με την κλάση και την ψυχραιμία που τον διακρίνει φροντίζει να... διαγράφει κάθε κίνδυνο στην περιοχή του ΟΦΗ.

2. Ο Γιάννης Χατζηνικολάου θα μπορούσε μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Εθνικό Αστέρα να μην πει τίποτα απολύτως στους συμπαίκτες του αφού ήταν και το πρώτο παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά εκείνος φρόντισε την επόμενη μέρα να σταθεί στην συμπεριφορά των παικτών του τραβώντας... "γκάζι". Και εκείνοι φρόντισαν να δείξουν χθες την σωστή συμπεριφορά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που ο Ζορμπάς κλώτσησε την μπάλα χωρίς λόγο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και αμέσως οι Πίτσος - Κιάσσος τον έβαλαν στην θέση του βάζοντας του τις φωνές.

3. Ο νεαρός Χαριτωνίδης ικανοποίησε απολύτως ωστόσο ένα μειονέκτημα είναι ότι η άμυνα του ΟΦΗ δεν δέχτηκε μεγάλη πίεση για να κριθεί και εκείνος σκληρά. Βέβαια, ο ΟΦΗ δεν χρειάζεται στόπερ ενώ μια ενδεχόμενη μεταγραφή του 21χρονου ενδεχομένως να "πλακώσει" και τον Ζαχαράκη που έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά στην προετοιμασία.

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο