Αναγνώστες

Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010
Ο Γιάννης Αρώνης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον Athletic Radio μίλησε για την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τον ΟΦΗ.

Ο πρώην παράγοντας της ομάδας του Ηρακλείου σε μια συνέντευξη  ποταμό μίλησε για τον Θόδωρα Βαρδινογιάννη με αφορμή την συμπλήρωση 14 χρόνωναπό την ημέρα που έφυγε από την ζωή. 

«Δυστυχώς έφυγε πολύ νωρίς και είναι κρίμα όχι μόνο για τον ΟΦΗ αλλά και για τον Κρητικό γιατί αγαπούσε πολύ τους ανθρώπους του νησιού» είπε μεταξύ άλλων για τον μεγάλο διοικητικό ηγέτη του συλλόγου πλέκοντας το εγκώμιο του χαρακτήρα του και της αγάπης που είχε για τονΟΦΗ.

Παράλληλα ο Γιάννης Αρώνης μίλησε για την σχέση της οικογένειας Βαρδινογιάννη με τον ΟΦΗ. «Ίσως έχει ο Τζίγκερ την μεγαλύτερη ευθύνη αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Όπως λέω και εγώ ότι έχω ευθύνη, πιστεύω ότι έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τον υποβιβασμό του ΟΦΗ»είπε χαρακτηριστικά που δεν παρέλειψε, με μεγάλη δόση ειλικρίνειας, να αναφερθεί και στις ευθύνες των τότε διοικήσεων του ΟΦΗ αλλά και στον εαυτό του «ο Θόδωραςμας είχε πει να φέρουμε νέα άτομα στο Δ.Σ. του ΟΦΗ. Κανένας μας δεν το έκανε. Ούτε εγώ, ίσως γιατί φοβήθηκα μην χάσω την καρέκλα!» ήταν τα λόγια του που αναφέρθηκε και στην τελευταία χρονιά του ΟΦΗ στηνΣούπερ Λίγκα. 

Ακόμα αποκάλυψε ότι ζήτησε την βοήθεια των Γιάννη Κουράκη, Νίκου Τζώρτζογλου ώστε να αποφύγει ο ΟΦΗτον υποβιβασμό όμως και οι δύο τον χλεύασαν όπως ο ίδιος δήλωσε γυρνώντας του την πλάτη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Αρώνη στον Μανώλη Σαρρή και τον Athletic Radio 104,2:


Για την σχέση του με τον Θόδωρο Βαρδινογιάννη:«Θεωρώ για τον εαυτό μου μεγάλη τιμή να συνεργαστώ μαζί του και με αυτήν την οικογένεια. Ο Θόδωρας ήταν ο άνθρωπος που αγαπούσε γενικά την Κρήτη και τους ανθρώπους. Ποδοσφαιρικά αγαπούσε τον ΟΦΗ. Εξίσου αγαπούσε τον ΟΦΗ και ο αδερφός του, ο Βαρδής. Το λέω αυτό γιατί ναι μεν ο Θόδωρας φαινόταν όμως και ο Βαρδής δεν χαλούσε χατίρι για χάρη του ΟΦΗ».

Για την αγάπη του για τον ΟΦΗ: «Πάντα ο Θόδωρας ήταν με τον ΟΦΗ. Εγώ τον πρωτογνώρισα σαν απλό φίλαθλο του ΟΦΗ ή να το πω του Όμιλου γιατί αυτός πάντα έλεγε έτσι την ομάδα. Δεν διαχώριζε το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Γνωριστήκαμε σε ένα παιχνίδι με την Ελευσίνα το 1958. Ήταν στα σύρματα και όπως φώναζε ο κόσμος εκδηλωνόταν και αυτός. Θυμάμαι κρατούσε τα σύρματα και τα χτυπούσε φωνάζοντας για τον ΟΦΗ».

Για την παρουσία του στο Ηράκλειο: «Είναι γεγονός ότι παρακολουθούσε τα παιχνίδια από την εξέδρα των φανατικών. Θυμάμαι την εποχή που πήγαμε να αγοράσουμε τον Ίσης. Τηλεφώνησε στον Βαρδή και του είπε «ότι στον ΟΦΗ μου ζητούν τον Ίσης και κάνει 100 εκ. ευρώ». Ο Βαρδής είπε ότι «προκαλούμε παίρνοντας έναν παίκτη που έκανε 100 εκ. ευρώ» και ο Θόδωρας απάντησε ότι «ας τους κάνουμε χατίρι». Δυστυχώς έφυγε πολύ νωρίς και είναι κρίμα όχι μόνο για τον ΟΦΗ αλλά και για τον Κρητικό γιατί αγαπούσε πολύ τους ανθρώπους του νησιού».

Για το γεγονός ότι μετά τον θάνατο του άρχισε η κάθοδος του ΟΦΗ: «Αν θέλεις να πω την αλήθεια μέσα από την ψυχή μου, την μεγαλύτερη ευθύνη για την κάθοδο του ΟΦΗ δεν την έχει η οικογένεια αλλά εμείς που ήμασταν στο συμβούλιο. Πιστεύω ότι έχουμε μεγάλη ευθύνη και να μιλήσω για τον εαυτό μου, θεωρώ ότι έχω μεγάλη ευθύνη για το κατρακύλισμα του ΟΦΗ. Έζησα την εποχή των μπαράζ και ξέρω πάρα πολύ καλά, ίσως είμαι από τους δύο-τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν τι τράβηξε ο Βαρδής για να μην υποβιβαστεί αυτή η ομάδα».

Για την σχέση της οικογένειας Βαρδινογιάννη με τον ΟΦΗ: «Πρέπει να πω μια μεγάλη αλήθεια. Μετά την απώλεια του Θόδωρου, συνέβη κάτι εξίσου σημαντικό. Ο κύριος Βαρδής είχε κάποια σημαντικά προβλήματα και ανέλαβε ο γιος του. Δεν ανέλαβε μόνο το ποδόσφαιρο αλλά γενικά. Ένας διαφορετικός άνθρωπος, με διαφορετική νοοτροπία και έφταναν στα αυτιά του πράγματα που μπορεί να μην ήταν και αλήθεια».

Για τα παιδιά του Θόδωρου Βαρδινογιάννη: «Θα έλεγα ότι αν εκείνη την εποχή που ο κύριος Βαρδής έδινε τα κλειδιά της ομάδας σε ένα από τα παιδιά του Θόδωρου, σήμερα θα ήταν τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Πιστεύω ότι τα παιδιά του Θόδωρου, ίσως και στο μέλλον θα μπορούσα να αναμειχθούν τον ΟΦΗ γιατί ζούσαν από κοντά τι γινόταν στην ομάδα».

Για τις ευθύνες του Γιάννη Βαρδινογιάννη: «Ίσως έχει ο Τζίγκερ την μεγαλύτερη ευθύνη αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Όπως λέω και εγώ ότι έχω ευθύνη, πιστεύω ότι έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τον υποβιβασμό του ΟΦΗ. Υπήρχε ο άνθρωπος-κλειδί εκείνης της εποχής. Πριν παρουσιαστεί ο Γκέραρντ, υπήρχε ο Θόδωρος. Χρηματοδοτούσαν τον ΟΦΗ. Κάποια στιγμή έδεσε πολύ η σχέση μεταξύ του Γκέραρντ και του Θόδωρου. Έχει ευθύνη και ο Γκέραρντ. Όταν έφυγε ο Θόδωρος δεν ήξερε τι ήθελε και αυτός. Υπήρχαν άνθρωπος που είχαν αντιπάθειες και στον Γκέραρντ. Αυτήν την ιστορία πρέπει κάποιος να την γράψει. Με όλες τις αλήθειες. Ο κόσμος δεν γνωρίζει πολλά πράγματα. Εμείς οι παράγοντες εκείνης της εποχής είχαμε ευθύνες. Με το να αναλάβει το κλειδί ο Γιάννης, συνέβαιναν πράγματα που ο κόσμος δεν ερωτήθηκε ποτέ. Έχουν συμβεί πράγματα που μόνο ένα βιβλίο μπορεί να τα εξηγήσει».

Για τις ευθύνες των πρώην παραγόντων του ΟΦΗ: «Τα τελευταία χρόνια του Θόδωρου Βαρδινογιάννη, είχε δώσει εντολή να φέρουμε κόσμο στο Δ.Σ. όπως επιχειρηματίες. Δεν το κάναμε όπως δεν το έκανα και εγώ. Ίσως γιατί φοβήθηκα την καρέκλα. Τα δύο τελευταία χρόνια, συζητήθηκε αρκετά αυτό το θέμα. Όσον αφορά την σημερινή εποχή, σίγουρα είναι δύσκολες εποχές. Ακούγονται πολλά για τα χρέη. Δυστυχώς δεν μπορεί να κινηθεί τίποτα αν δεν υπάρχει χρήμα. Αυτήν την στιγμή αν τα χρέη είναι 4 όπως μου είπες, εγώ θα πω 2,5 και 3. Αν βρεθούν κάποιοι να βάλουν από 100.000 τι θα καλύψεις; Έπρεπε να έχουν μαζευτεί 20 άτομα και είναι εφικτό. Να πουν βάζω από 100.000 ευρώ, δίχως να θέλουμε να μπούμε στο Δ.Σ. Πιστεύω ότι η παρούσα διοίκηση, αν έμπαιναν κάποια άτομα ακόμα θα μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα».

Για τη νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει: «Από την προηγούμενη διοίκηση έχω φριχτά παράπονα. Το θέμα δεν είναι να ξεκινήσεις μια προσπάθεια αλλά να την ολοκληρώσεις. Με εξαίρεση το Νίκο Μαχλά, όλοι οι άλλοι λάκισαν».

Για την δική του ανάμειξη: «Όταν πήγα και ζήτησα την ομάδα από τον Βατσινά, μου είπε ότι «εγώ Γιάννη πουλάω την ομάδα». Τότε αρνήθηκα. Του είπα τότε ότι αν η ομάδα σωθεί στο τέλος με την τακτική σου, κρέμασε με στα Λιοντάρια. Ζήτησα την ηθική, πρόσεξε, μόνο την ηθική βοήθεια από τον κύριο Τζώρτζογλου και τον κύριο Κουράκη. Με χλεύασαν. Έχει πολύ πράγμα η σκούφια τους. Γιατί εγώ δεν ζήτησα από κανέναν λεφτά. Παρόλο που οι παίκτες δεν πληρωνόντουσαν. Αν πω τι μου είπε ο κύριος Τζώρτζογλου θα γίνει χαμός. Πήγα στον κύριο Κουράκη, προσπάθησα να βρω ανθρώπους που πίστευα ότι με την προσωπικότητα τους και το μέγεθος τους θα μπορύσαν να βοηθήσουν την ομάδα. Πιστεύω ότι την ομάδα την έριξαν δύο άνθρωποι. Ένας από την Αθήνα και ένας από το Ηράκλειο. Ήρθα σε συμφωνία με τον έναν από αυτούς αλλά δεν ολοκληρώθηκε γιατί δεν ήθελε. Είμαι πικραμένος, το έπαιξα σαν ποδοσφαιριστής και το υπηρέτησα σαν παράγοντας δίχως να ζητάω την προσωπική προβολή. Ο ΟΦΗ είναι ένας».

Για τον ίδιο: «Ήρθα σε κόντρα ακόμα και με δημοσιογράφους. Είχα μεγάλες κόντρες. Οι δημοσιογράφοι του Ηρακλείου ζήτησαν να επισκεφτούν τον κύριο Θόδωρα και του έκαναν παράπονα για εμένα. Αντί να μου κάνουν καλό μου έκαναν κακό. Παρουσία μου, του είπαν άσχημα πράγματα για εμένα. Δεν με ενδιέφερε να αυτοπροβληθώ. Εγώ όλα αυτά τα χρόνια πλήρωνα πάντα όπως και τα παιδιά μου. Όλα αυτά τα χρόνια».

Για την φετινή προσπάθεια: «Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι τον σταυρό μας να επιτευχθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια. Πιστεύω ότι με φιλότιμο, αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται μήπως μπορούν να κάνουν μια θυσία. Αν ο ΟΦΗ βγει στην κατηγορία θέλω να πιστεύω ότι κάτι θα γίνει. Γιατί τα πράγματα κινούνται με λεφτά».

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο