Αναγνώστες

Από το Blogger.
Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010
Νίκος Αλέφαντος
Σε μια συνέντευξη μιας ολόκληρης ώρας, ο Νίκος Αλέφαντος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον ΟΦΗ και τον Αναστόπουλο.

Μιλώντας στον Μανώλη Σαρρή για 70 λεπτά αναφέρθηκε στον ΟΦΗ και τον «μαθητή» του Νίκο Αναστόπουλο. Ο παλαίμαχος προπονητής που πέρασε δύο φορές από τον πάγκο του ΟΦΗ (1976-1977, 1981-1982) θυμήθηκε τις δύο θητείες του στον ΟΦΗ και μιλάει… για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού σε φιλικό παιχνίδι που είχε ως αποτέλεσμα την εκδίωξη του από τον πάγκο του ΟΦΗ λόγω Γιώργου Βαρδινογιάννη.



Μιλώντας για την επιλογή του Νίκου Μαχλά να συμφωνήσει με τον 52χρονο τεχνικό είπε ότι έκανε κίνηση ματς ενώ… μίλησε με σκληρά λόγια για τους Γιάννη Χατζηνικολάου, Νίκο Γκουλή και Ευγένιο Γκέραρντ.

Ακούστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Νίκου Αλέφαντου στον Athletic Radio 104,2 - ακολουθεί και το δεύτερο παρακάτω

ALEFANTOS a' meros by athletic radio 104,2
Απολαύστε τον, διαβάζοντας αποσπάσματα και ακούγοντας όλη την συνέντευξη, σε δύο μέρη,  που έδωσε στον Athletic Radio 104,2 και τον Μανώλη Σαρρή.

Αναλυτικά το μεγαλύτερο μέρος όλων όσων είπε ο Νίκος Αλέφαντος

Για τον ΟΦΗ της δικής του εποχής: «Πέρασα τα καλύτερα μου χρόνια στο Ηράκλειο με αυτόν τον λαό και στέλνω τα χαιρετίσματα μου στους αγωνιστές Κρητικούς. Στον ΟΦΗ έπαιξα το καλύτερο ποδόσφαιρο. Έπαιζα με τον ΟΦΗ ένα σύγχρονο ποδόσφαιρο και είχα τρομερούς παίκτες. Έβαζα τον Καραΐσκο, τον Ξωμεριτάκη έφτιαξα και τον Τζιράκη τον έκανα χαφ. Είχαμε ομαδάρα, πετάγαμε. Βγαίναμε μπροστά, πετυχαίναμε πολλά γκολ και βγήκαμε πέμπτοι με διαφορά από τον Άρη. Τους κερδίζαμε όλους, τους παίρναμε φάλαγγι. Κερδίσαμε την ΑΕΚ με 1-0, τον Ολυμπιακό με Σάννον, τον συγχωρεμένο τον Κρητικόπουλο και όλους μέσα. Ο λαός του ΟΦΗ είναι μεγάλος, τους πιέζουμε από εκεί και τους πετάγαμε τρία μπαλάκια. Τότε εμείς παίζαμε μεγάλη μπάλα κερδίσαμε την ΑΕΚ του Μαύρου ήρθαμε ισόπαλοι με ΠΑΟ, ο ΟΣΦΠ μας ισοφάρισε στο τέλος. Γρήγορο ποδόσφαιρο. Τα μπακ πάνω κάτω. Κοίτα τώρα τον Μαϊκόν , τον Μπέιλ. Ο Αλέφαντος πως ήταν ξύπνιος και τα έβλεπε από τότε».

Για το Νίκο Αναστόπουλο: «Ο Αναστόπουλος είναι ο καλύτερος προπονητής που μπορούσε να έχει φέρει ο Μαχλάς και είναι μεγάλη του επιτυχία . Ο Νίκος Αναστόπουλος είναι ο καλύτερος προπονητής από τους Έλληνες. Έχει δει όλους τους ξένους προπονητές και ψάχνει το ποδόσφαιρο. Το ψάχνει το ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο αυτό που κάνει. Ο Μαχλάς ταλαιπωρούταν με προπονητές της πλάκας. Ήρθε ο «Αναστό» κάτω και έχει πάρει 3Χ6 = 18. Να μην φύγουν ποτέ από το «Γεντί Κουλέ» στον ΟΦΗ. Μεγάλο όπλο αυτή η έδρα. Ο ΟΦΗ ταλαιπωρείται τόσα χρόνια με προπονητές της πλάκας. Ήρθε ο Αναστόπουλος, έβαλε τα πράγματα στην θέση του. Αλλού καθόμαστε και συζητάμε πώς να του δώσουμε χρόνο και διάφορα τέτοια. Όπου και αν πήγα έκανα έργο. Ο «Αναστό» είναι μέγας τίμιος προπονητής, το λέω να το ακούσει όλη η Κρήτη. Είναι σκυλί τιμιότητας, δουλεύω στον ΟΦΗ είμαι ΟΦΗ. Ο καθένας θα πάρει το μερίδιο που του ανήκει. Αυτή τη στιγμή έχει 6 νίκες αυτό έχει σημασία. Ο καθένας κρίνεται αμέσως. Αν είναι να κρίνουμε τον καθένα πιο μετά καληνύχτα. Αυτοί που βάζουν στο μάτι τον Αναστόπουλο γιατί τον ζηλεύουν. Λένε ήρθε στον ΟΦΗ, δουλεύει με μεγάλα ονόματα και λένε ότι συνεργάζεται με τον Μαχλά».

Για το Νίκο Μαχλά: «Έκανε την κίνηση του αιώνος που έφερε τον Αναστόπουλο. Έστω και την 12τη ώρα έφερε τον κατάλληλο προπονητή. Εκπληκτικός σαν όνομα ο Μαχλάς αλλά δεν έγινε προπονητής. «Φυτοζωούσε ο ΟΦΗ που έφερνε κάτι προπονητάκια. Δεν θέλω να πω τώρα ονόματα για να μην τους εκθέσω. Αν ήθελε ο Μαχλάς να γίνει προπονητής θα το είχε κάνει. Καλό είναι που έχει κάνει ο πρόεδρος».

Για τον φετινό ΟΦΗ: «Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ θα ανέβει και μακάρι ο κόσμος να δει μεγάλες χαρές μέσα στο «Γεντί Κουλέ» και να μείνει εκεί στην Α’ Εθνική. Θα ερχόμουν με χίλια στον ΟΦΗ. Είναι η μοναδική ομάδα που θα έκανα ξανά τον προπονητή».

Για το Νίκο Νιόπλια: «Ο Νιοπλιας είναι της πλάκας, άκου τον Αλέφαντο. Ο Νιοπλιας δεν κάνει. Ο Νιόπλιας δεν έχει κάνει τακτική, πώς να σε εμπιστευτούν οι παίκτες. Πέρσι πήρε το πρωτάθλημα γιατί ήταν χάλια όλοι οι άλλοι. Πήγαινε να δεις τον Μουρίνιο , τον Ατσελότι ένα μήνα κύριε. Εγώ πως το έκανα το 74΄ και με κυνηγάγανε τα σκυλιά οι Γερμανοί. Πρέπει να έχεις μάτι πήγα στον Αστερα Εξαρχίων έφαγα 7 στον πρώτο αγώνα, είδα τι έπρεπε να αλλάξω και τον ανέβασα κατηγορία. Ο Νιοπλιας πήγε και έφερε τον Μαρίνο. Ποιος Μαρίνος ρε, γίνεται να παίζει αυτός στον ΠΑΟ, πάρε ένα δεύτερο επιθετικό. Έχουμε τον Σισέ και τελείωσε. Δεν γίνεται έτσι. Πάρε ένα χαφ ξύπνα. Όταν παίρνεις Αλέφαντο ή μιλάς η κλείστο. Θέλει καλή προπόνηση. Τι θα γίνει με τους προπονητές για αυτό αλλάζουν όλοι σαν τα πουκάμισα δεν πάνε να δουν για να μάθουν».

Για τους πρώην προπονητές του ΟΦΗ: «Ο σωστός τεχνικός πρέπει να σέβεται τους μεγαλύτερους να βάζει μυαλό στους μικρούς. Δεν μπορεί να είναι ο Γκουλής και ο Χατζηνικολάου προπονητής. Καλός παίκτης αλλά δεν έχει πάει ως τα διόδια της Θεσσαλονίκης για να δει κάτι. Για το κατηχητικό είναι μόνο το παιδί. Τους έχει βαρεθεί ο κόσμος να πηγαίνουν από την μια ομάδα στην άλλη. Να πάνε έξω να μάθουν και κάτι. Δεν πάνε όλοι κοιτάνε την τσέπη τους, ο Μπάγιεβιτς κατάντησε στην Ομόνοια. Εγώ δηλαδή πως πήγαινα παντού».

Για τον Εργοτέλη: «Ο Εργοτέλης φέρνει καλούς παίκτες, πληρώνει και παίζει σε ένα μεγάλο γήπεδο που είναι μείον. Κάνει καλά παιχνίδια αλλά τρώει πολλά γκολ. Πέρσι ήταν καλός στην αρχή, μετά κατρακύλα… Και αυτός ο Καραγεωργίου είναι για λίγα πράγματα. Δεν είναι για κάτι παραπάνω. Καλή κίνηση  να πάει στο Γεντι Κουλέ και έκανε την μεγαλύτερη κίνηση να φέρει τον Αναστόπουλου. Ο Χατζηνικολάου καλός παίκτης, έπαιξε καλή μπάλα στον Αρη αλλά δεν  κάνουν αυτοί για προπονητές. Γίνεται να δώσεις 50 λεπτά για να φας παγωτό για 5 ευρώ. Τώρα ευτυχώς ξύπνησε και πήρε τον Αναστόπουλο».

Για τον Γκέραρντ: «Υπήρχε ο Γκέραρντ στην Ολλανδία? Έμαθε ο Νιοπλιας από τον Γκέραρντ και κοίτα πως κατάντησε. Έπαιρνε ο Θόδωρας(Βαρδινογιάννης) τους παικταράδες και πήγαινε καλά ο ΟΦΗ. Πήγε στην ΑΕΚ με Σαβέφσκι και  τι έκανε; τίποτα. Πήγε στην Παναχαϊκή και έφυγε σε 15 μέρες».

Ακούστε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Νίκου Αλέφαντου στον Athletic Radio 104,2

ALEFANTOS b' meros by athletic radio 104,2

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο