Αναγνώστες

Από το Blogger.
Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010
Ο προπονητής του Εθνικού Αστέρα Νίκος Παντέλης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τους Γκουεί – Ουκάρ.

Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι ο ΟΦΗ έκανε διάνα με την απόκτηση των δύο ποδοσφαιριστών χαρακτηρίζοντας τους ως «δύο από τους καλύτερους παίκτες στην Β΄ Εθνική».

Αναφερόμενος στον καθένα ξεχωριστά, για τον Γκουείδήλωσε «είναι κίνδυνος – θάνατος μέσα στην αντίπαλη περιοχή» ενώ για τον Ουκάρ ότι «είναι παίκτης – πολυεργάλειο» και παράλληλα είπε ότι «θεωρώ ότι ήταν οι πιο ποιοτικοί παίκτες που υπήρχαν στο ρόστερ της ομάδας μου. Δεν σας κρύβω ότι υπάρχει πρόβλημα τώρα γιατί θεωρώ ότι είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να τους αντικαταστήσω».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Παντέλη
στον Athletic Radio 104,2:

Για τον Μαρκ Γκουεί: «Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ έκανε δύο πολύ καλές μεταγραφές. Ο Γκουεί είναι η προσωποποίηση του γκολ. Μέσα στην περιοχή είναι κίνδυνος – θάνατος. Είτε παίζοντας μόνος του είτε έχοντας στήριγμα στην επίθεση μπορεί να πετύχει για «πλάκα» 15 γκολ. Έχει πολύ καλή επαφή με τα δίχτια. Και φέτος είναι η πρώτη χρονιά που έκανε κανονικά την προετοιμασία και δεν έλειψε από καμία προπόνηση. Ο ΟΦΗ θα έχει μια πολύ καλή λύση όταν θα έρχονται στο Ηράκλειο ομάδες που θα «κλείνονται». Είναι καθαρά παίκτης περιοχής και πολύ καλός ποδοσφαιριστής παίζοντας με την πλάτη. Είναι δυνατός, καλύπτει πολύ καλά την μπάλα, δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος όμως έχει πολύ δυνατό πόδι και έχει κάτι που χαρακτηρίζει όλους τους σκόρερ – ότι βρίσκεται πάντα στην κατάλληλη θέση».

Για τον Κένταλ Ουκάρ: «Θεωρώ ότι ο Ουκάρ στον ΟΦΗ μπορεί να παίξει τόσο σαν κόφτης όσο και σαν δεξί χαφ. Έχει ένα προτέρημα σαν ποδοσφαιριστής. Όταν η μπάλα «καίει» θα ζητήσει την μπάλα και θα την πάρει ώστε να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την ομάδα του. Θεωρώ ότι είναι παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί στον άξονα. Είναι ένας παίκτης – «πολυεργαλείο» και είναι σημαντικό που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ έκανε δύο πολύ καλές μεταγραφές. Αν είχα εγώ το πάνω χέρι δεν θα ήθελα να φύγουν οι δύο παίκτες. Όμως αυτήν την στιγμή δεν κάνουν κουμάντο οι προπονητές. Αν όμως γνώριζα μέσα στον Ιούλιο ότι θα φύγουν θα έβρισκα αντικατάστατες. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτοί οι παίκτες ήταν βασικά «κλειδιά» της ομάδας μας. Καταλαβαίνω ότι πολλές φορές η απόφαση της διοίκησης έρχεται σε αντιπαράθεση με αυτά που θέλει ο προπονητής. Πλέον το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό που προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις της διοίκησης».

Για τον ΟΦΗ: «Έχω την άποψη ότι ο ΟΦΗ έχει το πιο ποιοτικό ρόστερ. Θα πρέπει να γίνει πολύ καλή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού. Αυτήν την στιγμή ο ΟΦΗ έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν άνετα σε πολλές ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Ο Γιάννης(σημ. Χατζηνικολάου) θα έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο. Ειδικά στον άξονα ο ΟΦΗ είναι υπερπλήρης. Πιστεύω ότι θα «κακοφανεί» σε κάποιους παίκτες που έχουν έντονη προσωπικότητα να είναι στον πάγκο ή την εξέδρα. Πάντα βάσει ονομάτων θεωρώ ότι ο ΟΦΗ έχει το πιο ποιοτικό ρόστερ σε όλη την Β΄ Εθνική. Είναι ίσως η μοναδική ομάδα που διαθέτει 16 με 18 παίκτες του ΟΦΗ μπορούν να παίξουν σε ανώτερη κατηγορία. Κακά τα ψέματα δεν είναι κατηγορία αυτή για να παίζει ο ΟΦΗ. Όλοι μας έχουμε συνηθίσει τον ΟΦΗ να βρίσκεται στα ψηλά πατώματα της Σούπερ Λίγκα. Ένα βασικό μειονέκτημα πέρυσι για τον ΟΦΗ ήταν ότι δεν ήξερε σε ποια κατηγορία αγωνιζόταν».

Για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής: «Τα Γιάννενα και ο Λεβαδειακός θα διεκδικήσουν την άνοδο. Ενισχύθηκε σημαντικά ο Πανθρακικός όμως πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα είναι δύο ταχυτήτων. Πάντα τα μπαράζ είναι καλά αλλά και άδικα. Όμως να σας πω κάτι; Από την αρχή γνωρίζουν όλοι ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Πέρυσι ξεχώρισαν Ολυμπιακός Βόλου και Κέρκυρα από την αρχή. Οι ομάδες που είναι πιο γεμάτες από πλευράς ρόστερ θα είναι εκείνες που θα αντέξουν. Πιστεύω ότι από τον Δεκέμβριο και μετά θα ξεχωρίσουν δύο με τρεις ομάδες».

Για τον Εθνικό Αστέρα: «Στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής πρέπει να φτιάξεις καλή ομάδα. Διαθέτουμε μια ποιοτική ομάδα όμως δεν έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Δυστυχώς δεν μπορούμε να καλύψουμε αυτήν την στιγμή τους Ουκάρ και Γκουεί. Ήταν πολύ σημαντικοί παίκτες για εμάς όμως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αν μείνουμε εκεί, το χάσαμε το τρένο. Έκαναν ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα τους».
Πηγη: Athletic Radio

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο