Αναγνώστες

Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010
O Hλίας Κώτσιος μίλησε για την έλευση του Νίκου Αναστόπουλου στον ΟΦΗ.

Ο έμπειρος αμυντικός έπλεξε το εγκώμιο του 52χρονου τεχνικού καθώς και της δουλειάς του λέγοντας ότι«πρόκειται για την πιο σωστή επιλογή για τον ΟΦΗ. Είναι ένας προπονητής που δίνει την ταυτότητα του στην ομάδα».

Παράλληλα μιλώντας για τα στοιχεία που θα δώσει στον ΟΦΗ, ο Ηλίας Κώτσιος πρόσθεσε ότι «είναι ένας προπονητής που δεν παρασύρεται και πρόκειται για έναν ισχυρό χαρακτήρα. Χρειάζεται στήριξη από τους ποδοσφαιριστές, δεν πρέπει να τον παρεξηγήσουν γιατί πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ηλία Κώτσιου:


Για την προσωπικότητα του Νίκου Αναστόπουλου:«Ακούγοντας κανείς το όνομα Νίκος Αναστόπουλος, σου έρχονται στο μυαλό πολλά πράγματα και δεν μπορείς να έχεις την καλύτερη άποψη. Όμως, αυτό που έζησα εγώ σαν ποδοσφαιριστής και τον έζησα σαν προπονητή είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές, να υπάρχει πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και είναι ακόμα ειδικός στον τομέα της ψυχολογίας. Σημασία δεν έχει το σύστημα αλλά θέλει να παίζει επιθετικά, καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι μπορεί να το πετύχει στον ΟΦΗ γιατί η ομάδα έχει καλούς ποδοσφαιριστές».

Για την έλευση του στον ΟΦΗ: «Είναι μια κίνηση που πραγματικά σας λέω, αν δεν τον γνώριζα θα ήμουν αρνητικός όμως γνωρίζοντας τον προπονητή Αναστόπουλο σας λέω ότι πρόκειται για μια επιλογή που είναι απολύτως σωστή. Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ έκανε μια πολύ σωστή επιλογή».

Για τα στοιχεία που δίνει στο παιχνίδι του ΟΦΗ:«Θέλει η ομάδα του να έχει πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά και να αμύνονται όλοι οι παίκτες. Βέβαια, ο ίδιος σαν πρώην επιθετικός θέλει να δουλεύουν οι ποδοσφαιριστές του σε συγκεκριμένους τομείς και παράλληλα δίνει βάση στην ανάπτυξη. Ασφαλώς, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που λειτουργεί κάτω από μεγάλη πίεση. Είναι ένας προπονητής που δεν παρασύρεται και πρόκειται για έναν ισχυρό χαρακτήρα. Χρειάζεται στήριξη από τους ποδοσφαιριστές, δεν πρέπει να τον παρεξηγήσουν γιατί πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή. Το τι κάνει σαν άνθρωπος έξω από το γήπεδο δεν ενδιαφέρει κανένας. Σημασία έχει πόσο μπορεί να βοηθήσει τον ΟΦΗ και πιστεύω ότι μπορεί να τον βοηθήσει».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Δεν πετάω στα σύννεφα γιατί πρόκειται για ένα πρωτάθλημα 35 αγωνιστικών. Αρκεί να σας πω ότι και πέρυσι ξεκινήσαμε καλά, όλοι μιλούσαν για Ευρώπη και τελικά υποβιβαστήκαμε. Έχουμε καλή ομάδα, είναι αυτοσκοπός η άνοδος στην Σούπερ Λίγκα, διαθέτουμε τέτοιο ρόστερ. Σίγουρα υπάρχει άγχος και η πίεση του πρωταθλητισμού αλλά είμαστε ένα σύνολο στο οποίο υπάρχει ηρεμία, δουλεύουμε ταπεινά και προσπαθούμε αρκετά στο γήπεδο. Το θέμα θα είναι να κρατηθούμε σαν ομάδα αν έρθει η στραβή».

Για τις ομάδες που ξεχωρίζουν: «Πιστεύω ότι αν μια ομάδα έχει υγεία στο οικονομικό, τότε δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Φέτος, στο πρωτάθλημα υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και τέτοιες ομάδες είναι και αυτές που ανέβηκαν από την Γ΄ Εθνική. Υπάρχουν πολύ δύσκολες έδρες όπως το γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα που παίζουμε τώρα εμείς. Το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο γιατί πολλές ομάδες δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι πρόκειται για ένα δύσκολο αλλά ποιοτικό πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα οι ομάδες που παίξαμε δεν είχαν ποιότητα ή έπαιξαν αντιποδόσφαιρο και δεν βρίσκονται πολύ χαμηλά από κάποιες της Σούπερ Λίγκα».

Για τον ίδιο και τα σενάρια επιστροφής του στον ΟΦΗ: «Υπήρξε το ενδεχόμενο να έρθω στον ΟΦΗ όμως δεν βρέθηκε το κατάλληλο timing. Η αλήθεια είναι ότι ήταν να επιστρέψω στον ΟΦΗ πριν πάω στην Λάρισα αλλά και πέρυσι πριν πάω στα Γιάννενα. Φέτος ήταν δύσκολα τα πράγματα. Εγώ ήδη είχα συμβόλαιο με τα Γιάννενα και δεν μπορούσα να φύγω. Από την στιγμή που οι άνθρωποι της ομάδας με ήθελαν, δεν είχα κανένα πρόβλημα να μείνω. Ότι και να γίνει, την αγάπη μου για την Κρήτη και τους Κρητικούς δεν πρόκειται να την αλλάξει κανένας και εξάλλου το πιο πιθανό είναι να μείνω μόνιμα στο Ηράκλειο. Έχω παίξει ως αντίπαλος του ΟΦΗ».

Για την έχθρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ φιλάθλων του ΟΦΗ και του ΠΑΣ Γιάννενα: «Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να σταματήσει αυτός ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους φιλάθλους των δύο ομάδων. Εύχομαι να μην γίνει το παραμικρό και εμείς οι ποδοσφαιριστές θα προσπαθήσουμε για αυτό. Είναι μόνο ένα παιχνίδι και τίποτα παραπάνω. Επειδή ζω στα Γιάννενα και έρχομαι στο Ηράκλειο ξέρω τι συμβαίνει και δεν αξίζει να γίνεται τίποτα».
Πηγη: Athletic Radio

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο