Αναγνώστες

Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010
Στον Athletic Radio 104,2 μίλησε για πρώτη φορά ο Γιάννης Κουράκης από τότε που αποχώρησε από τον ΟΦΗ.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου μίλησε στο Νίκο Μαρκάκη για όλα τα θέματα που αφορούν τον ΟΦΗ, το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.

Ο Γιάννης Κουράκης τοποθετήθηκε δημόσια για τον ΟΦΗ, για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούλιο όταν και αποχώρησε από την προεδρία της ομάδας. 

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ προέτρεψε τη νυν διοίκηση του συλλόγου να αναζητήσει νέους επενδυτές σε περίπτωση που τελικά αποτύχει το πλάνο της πολυμετοχικότητας. 

«Πρέπει να πετύχει αυτό το πλάνο. Ειδάλλως αν δεν πετύχει, θα πρέπει η διοίκηση να αναζητήσει επενδυτές»ήταν τα λόγια του Γιάννη Κουράκη που εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του ότι με την βοήθεια φιλάθλων και επιχειρηματιών ο ΟΦΗ θα μπορέσει να βρει τον δρόμο του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Κουράκη στον Athletic Radio 104,2:


Για το ρόστερ του ΟΦΗ: «Εκτίμηση μου είναι ότι ο ΟΦΗ έχει πολλούς και καλούς παίκτες φέτος. Αν «δέσει» η ομάδα τότε θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα ο πόθος όλων μας που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα».

Για τον εαυτό του: «Ο Γιάννης Κουράκης έκανε το καθήκον του. Τώρα δίνω με άλλους συνεργάτες μου μια άλλη μάχη, στον δήμο Ηρακλείου και η αγωνία όλων μας είναι πως θα ετοιμάσουμε τη νέα δομή για τον δήμο και να καταλάβουν οι πολίτες ότι η αλλαγή που έγινε είναι για το δικό τους καλό. Την ομάδα την αγαπούμε, θα την στηρίζουμε και θα είμαστε δίπλα της. Εγώ έχω ξεκαθαρίσει τον ρόλο μου, αυτήν την στιγμή προέχει για εμένα το Ηράκλειο και πως θα δώσουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη στην πόλη. Πως θα φέρουμε μεγαλύτερο πλούτο γιατί πιστεύω ότι το Ηράκλειο βρίσκεται στην περίοδο της ακμής. Έκανα το καθήκον μου, βγήκα μπροστά και έκανα αυτό που μου ζήτησε τόσος κόσμος».

Για την ανταπόκριση φιλάθλων και επιχειρηματιών:«Με στενοχώρησε κάπως η εικόνα του κόσμου στο παιχνίδι με την Χερσόνησο. Την Κυριακή που είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι ο κόσμος θα πρέπει να ανταποκριθεί και να σταθεί δίπλα στον ΟΦΗ. Να πάρει τις μετοχές που έχουν απομείνει και θέλω να κάνω μια έκκληση στους επιχειρηματίες του Ηρακλείου να βοηθήσουν την ομάδα με μια χορηγία και μια διαφήμιση ώστε να την βοηθήσουμε όλοι όσο πιο πολύ μπορούμε».

Για την δική του βοήθεια: «Ότι μπορώ κάνω και εγώ, στα πλαίσια του χρόνου που έχω. Ακόμα και η έκκληση που κάνω σε όλους είναι μια στήριξη. Μην τα περιμένουμε όλα από την διοίκηση και τους ανθρώπους της ομάδας. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε και με τα εισιτήρια διαρκείας και με μια διαφήμιση από τους επιχειρηματίες του Ηρακλείου».

Για τη νέα διοίκηση του ΟΦΗ: «Όλοι οφείλουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά της νέας διοίκησης. Κάνουν έναν μεγάλο αγώνα και μια πραγματική προσπάθεια. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι στην αγωνιστική και οικονομική ανάταση. Χρειάζεται να βοηθήσουμε όλοι. Η ομάδα έχει καλούς παίκτες και έχει μεγάλες δυνατότητες».

Για την πολυμετοχικότητα και την λύση του προβλήματος: «Εγώ βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, δηλαδή με αισιόδοξη ματιά. Για τα δύσκολα είναι παρούσα η διοίκηση. Αυτό που πιστεύω ότι η σωτηρία του ΟΦΗ είναι η συμμετοχή όλων μας από λίγο. Δηλαδή για παράδειγμα, γιατί να μην αγοράσουμε 5.000 εισιτήρια διαρκείας; Γιατί να μην δώσουν όλοι μια διαφήμιση και να βοηθήσουν την ομάδα μέσω χορηγιών; Πρέπει να πετύχει αυτό το πλάνο. Ειδάλλως αν δεν πετύχει, θα πρέπει η διοίκηση να αναζητήσει επενδυτές. Αν δεν μπορούμε όλοι μαζί, σε μια πόλη με τέτοια δυναμική τότε να πάρει θέση δημόσια και να ζητήσει επενδυτές. Ξεκάθαρες κουβέντες. Να βγει δημόσια και να το πει αυτό. Πέρυσι όταν πήγα στην Δράμα, μου είπαν από την διοίκηση ότι συγκέντρωσαν 400.000 ευρώ από τις χορηγίες».

Για τον Γιώργο Βουλγαράκη: «Αν θέλει να επενδύσει ο κύριος Βουλγαράκης καλώς να ορίσει».

Για την οικονομική κατάσταση του ΟΦΗ: «Και την προηγούμενη χρονιά, περάσαμε δύσκολες στιγμές. Όμως ήμασταν αισιόδοξοι και καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε. Γνωρίζω ότι υπάρχουν δυσκολίες όμως πάντα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με αισιοδοξία. Σημασία έχει να ξεκινήσει η ομάδα καλά και μετά θα πάνε όλα καλά. Θα βρεθούν επενδυτές και όλοι θα στηρίξουν τον ΟΦΗ».

Για την περίπτωση που ο ΟΦΗ πάρει την άνοδο: «Το κομβικό σημείο για τον ΟΦΗ είναι να πάρει την άνοδο για την Σούπερ Λίγκα. Διαθέτει δυναμική, κόσμο και υπάρχει η δυνατότητα να έχει 1,5 εκ. ευρώ στα ταμεία του από εισιτήρια και χορηγίες».

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο