Αναγνώστες

Από το Blogger.
Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010
Πολλοί φίλοι του ΟΦΗ με ρωτάνε αν η επιλογή του Αναστόπουλου από τον Μαχλά είναι μια καλή επιλογή. Απαντάω σε όλους ότι ήταν μια υποχρεωτική επιλογή.

Ο ΟΦΗ είναι μια αγαπησιάρικη ομάδα. Ο κόσμος που τον ακολουθεί αυτά τα χρόνια έχει δώσει μάχες: οι αγώνες που έχουν προηγηθεί είναι ο κύριος λόγος μιας προσέγγισης κυρίως συναισθηματικής. Ο Μαχλάς είναι ο πρόεδρος όλων, αυτός που μπήκε μπροστά στα δύσκολα, δίνοντας στην ομάδα διοικητική οντότητα: χρήματα δεν υπάρχουν πολλά, η αγάπη, όμως, περισσεύει. Το συναίσθημα είναι για τον ΟΦΗ κινητήριος μοχλός κι αυτό αποδείχθηκε σε διάφορες επιλογές παικτών αλλά και προπονητών.


Την ομάδα ανέλαβαν αυτά τα δύο χρόνια «στρατιώτες του ΟΦΗ», πρώην παίκτες του και πρώην προπονητές του, καλοί άνθρωποι που καταπλακώθηκαν από το βάρος της αποστολής, ακριβώς γιατί διαλύθηκαν από το άγχος. Θα ήταν υπέροχο στον ΟΦΗ να πετύχαιναν ο Χατζηνικολάου ή ο Γκουλής –άνθρωποι που τίμησαν τη φανέλα του. Μόνο που η σκληρή Β' Εθνική, δυστυχώς, δεν ενδείκνυται για σκηνικό όμορφων παραμυθιών: είναι μια κόλαση και στην κόλαση θες έναν τρελό για να αναλάβει την αποστολή. Ο Μαχλάς είναι ο καλός και αγαπημένος ηγέτης, αυτός που γουστάρει ο κόσμος –όμως, σε μια ομάδα τέτοιος μπορεί να είναι μόνο ένας.

Ο «Αναστό», με την όρεξη να πρωταγωνιστήσει, θα βρει σε αυτή την ομάδα τον δικό του ρόλο: το βέβαιο είναι ότι θα φέρει αμέσως την ωραία αναστάτωση που η ομάδα χρειαζόταν. Κι αν χρειαστεί θα γίνει και λίγο κακός, θυμίζοντας όχι μόνο πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο ΟΦΗ αλλά και πόσο δύσκολη είναι η αποστολή του και πόσο υποχρεωτική η επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα.

Στους φίλους μου τους «Ομιλήτες» έχω τάξει από πέρυσι πως αν ανεβεί ο ΟΦΗ, θα κατεβώ στο Ηράκλειο τη μέρα της γιορτής. Μακάρι αυτή τη μέρα να έχω δύο λόγους να κατέβω.

Του Αντώνη Καρπετόπουλου(karpetshow@yahoo.gr)

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο