Αναγνώστες

Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010
Την περασμένη εβδομάδα(Δευτέρα) κάθισα στο CONN-X να δω το ντέρμπι της Β’ Εθνικής Γιάννενα-Παναιτωλικός, για να έχω μια εικόνα από δυο ομάδες που δίκαια και άδικα εμφανίζονται ως βασικοί αντίπαλοι του ΟΦΗ για την άνοδο. Δίκαια γιατί ο ΠΑΣ Γιάννενα είναι σίγουρα μια ποιοτική ομάδα, με υψηλά στάνταρ ποιότητας και παίκτες με μεγάλες εμπειρίες στην Σουπερ Λιγκ (Κώτσιος, Πάντος, Μπακαγιόκο, Σκουφάλης κ.λ.π.). Και άδικα γιατί ο Παναιτωλικός στο παιχνίδι αυτό όχι μόνο δεν δικαιολόγησε την βαθμολογική του θέση, αλλά προκαλεί μάλλον εντύπωση το πως η ομάδα αυτή έχει κάνει τόσο καλό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα και βρίσκεται τόσο ψηλά στον βαθμολογικό πινάκα.


Ο ΠΑΣ καθάρισε το παιχνίδι σαν…αυγό. Όπως πρέπει να κάνουν σε τέτοια ματς οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό και… σέβονται τον εαυτό τους και τους φιλάθλους τους. Μπήκε δυνατά, ήταν από την αρχή η ομάδα που είχε τον έλεγχο και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή την βρήκε δίκαια να πανηγυρίζει το τρίποντο, αλλά και την ηθική δικαίωση (με τον πινάκα να γράφει το 3-0) ότι είναι μια κλάση καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλο της.

Ο Παναιτωλικός θυμίζει λίγο τον περσινό…Πανσερραϊκό. Μια ομάδα που ξεκίνησε καλά, αλλά μετά βρέθηκε κάτω από την μέση, πριν κάνει το μεγάλο ντεμαράζ στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές που την έφερε τελικά με πολλή δουλειά στο παρασκήνιο, να κλέβει την άνοδο από τον ΟΦΗ, ο οποίος ήταν σίγουρα καλύτερη ομάδα, αλλά αποδείχτηκε «ανυποψίαστος» στα θέματα της διαιτησίας. Δεν ξέρω αν ο Παναιτωλικός έχει την δύναμη να παίξει τον περσινό ρόλο της ομάδας των Σερρών. Αγωνιστικά όμως δεν φαίνεται να είναι το «φαβορί». Το «γκανιάν» της κατηγορίας που λέμε.

ΟΦΗ και Γιάννενα είναι σαφώς καλύτερες ομάδες και η αίσθηση είναι ότι θα πρέπει φέτος και οι δυο να «αυτοκτονήσουν» για να σπάσει αυτό το «δίδυμο» η ομάδα του Αγρινίου. Που έχει κόσμο και χρήμα, αλλά όχι βέβαια και το «βάρος» των δυο αντιπάλων της.

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ακόμη στο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννενα ήταν οι χορηγοί στην φανέλα. «ΖΑΓΟΡ» και «Δωδώνη» εμφανίζονται με μεγαλοπρέπεια στην εμφάνιση της ομάδας της Ηπείρου. Ο ΠΑΣ δεν περιμένει την χορηγία του ΟΠΑΠ για να κλείσει χορηγό στην φανέλα. Έχει ..συμπαραστάτες σε όλα τα μήκη και πλάτη της εμφάνισης του. Στην φανέλα, στα μανίκια, στο σορτσάκι.


Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ είναι αγωνιστικά «γεμάτος», αλλά παραμένει χορηγικά «άδειος». Στην κρητική ομάδα οι μεγάλες επιχειρήσεις του νησιού –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων-σφύριξαν αδιάφορα. Και αυτή η «λεπτομέρεια» ανάμεσα σε δυο ομάδες (ΟΦΗ-ΠΑΣ) της επαρχίας με κόσμο, αλλά πολύ μεγάλη διαφορά στην ποδοσφαιρική τους ιστορία (αν κρίνουμε το τι έχει πετύχει ο ΟΦΗ σε σχέση με τα Γιάννενα), σκορπά θλίψη και μελαγχολία για τα πως επιχειρηματικά αντιμετωπίζονται οι ομάδες που εκπροσωπούν δυο μεγάλες περιοχές της χώρας…

Αρθρογράφος: Γιώργος Κορτσιδάκης

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο