Αναγνώστες

Από το Blogger.
Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών και τα... νταηλίκια των ανθρώπων του Πανθρακικού ήταν στο επίκεντρο του "τρίτου ημιχρόνου" της αναμέτρησης του ΟΦΗ με τον Πανθρακικό.

Στο τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης ο χώρος των αποδυτηρίων μετατράπηκε σε ρίνγκ όταν δύο άνθρωποι από την αποστολή των φιλοξενούμενων με τον έναν να είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας της Κομοτηνής, γρονθοκόπησαν το πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Νίκο Μαχλά και το πρώην μέλος της διοίκησης Μανόλη Βρέντζο χωρίς να υπάρχει αιτία.
Το κλίμα στη συνέχεια εξακολούθησε να είναι τεταμένο με τον προπονητή τερματοφυλάκων του Πανθρακικού Θανάση Ζλάτκο να συνεχίζει να προκαλεί τους παράγοντες της Κρητικής ομάδας . Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες άνθρωποι της αποστολής της ομάδας του Πανθρακικού επιτέθηκαν φραστικά στο ημίχρονο στο διαιτητή της αναμέτρησης τόσο κατά την είσοδο των αποδυτηρίων όσο και κατά την έξοδο τους στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο.

«Μόνο ο ΟΦΗ μπορεί να ανατρέπει τέτοια ματς»
Μετά από αρκετά λεπτά και αφού η ηρεμία στους χώρους των αποδυτηρίων είχε αποκατασταθεί ο Νίκος Αναστόπουλος μαζί με τον Κώστα Κίασσο προσήλθαν στην αίθουσα της συνέντευξης τύπου όχι όμως και ο προπονητής του Πανθρακικού που ενημέρωσε μέσω ανθρώπου της διοίκησης του Πανθρακικού ότι δεν θα πάει στη συνέντευξη τύπου.

Ο Νίκος Αναστόπουλος στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε: «ήταν ένα ντέρμπι που τα είχε όλα. Γκολ, χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες και πέναλτι . Καταφέραμε για ακόμη ένα ματς να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Μόνο μια ομάδα με τη δυναμική του ΟΦΗ μπορεί να το πετύχει αυτό».

Μπαίνοντας στη συνέχεια στο σχολιασμό της απόδοσης της ομάδας του αλλά και γενικότερα του παιχνιδιού ο 52χρονος τεχνικός επισήμανε: «στο πρώτο 25λεπτο ξεκινήσαμε πολύ άσχημα το ματς και δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο μας να προηγηθεί. Ίσως να πιστέψαμε ότι μπορούμε να πάρουμε εύκολα το ματς κόντρα σε μια καλή ομάδα. Μετά την ισοφάριση ισσοροπήσαμε το ματς και παρουσιάσαμε ένα άλλο πρόσωπο. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κλασικές ευκαιρίες για να πάρουμε το παιχνίδι τις οποίες απωλέσαμε αλλά μια ομάδα σαν τον ΟΦΗ πάντα βρίσκει τα ψυχικά αποθέματα για να παλέψει το ματς μέχρι το τελευταίο λεπτό».
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος ο τεχνικός του ΟΦΗ υπογράμμισε: «κρατάμε τους τρεις βαθμούς από αυτό το ματς που είναι και το ζητούμενο και θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια σε αυτή την κατηγορία. Όλες οι ομάδες θα μας αντιμετωπίζουν όπως έπαιξε σήμερα ο Πανθρακικός που δεν έδειξε το ίδιο πρόσωπο όπως στο προηγούμενο ματς όπου έχασε στην έδρα του από τον Εθνικό Αστέρα. Προχωράμε στο επόμενο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε εκτός έδρας στην Αθήνα με τον Εθνικό».
Σ
τις ερωτήσεις που δέχτηκε ο Αναστόπουλος από τους εκπροσώπους του τύπου για την αψυχολόγητη αντίδραση των παικτών στο πανηγυρισμό του 2-1 και το γεγονός ότι ο Πανθρακικός κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αδράνεια των ποδοσφαιριστών της Κρητικής ομάδας, ο τεχνικός του ΟΦΗ ήταν κατηγορηματικός: «δεν είναι δυνατόν να πανηγυρίζουμε και ο αντίπαλος μας να μας κάνει επίθεση στο τελευταίο λεπτό του ματς. Ήταν λάθος η αντίδραση των παικτών μου σε αυτό το σημείο».

Ο Αναστόπουλος πάντως διαμαρτυρήθηκε για τον καταλογισμό του πέναλτι στον Πανθρακικό στην τελευταία φάση του αγώνα λέγοντας: «εμείς βάλαμε το γκολ μας στο 4.35΄΄ των καθυστερήσεων και το ματς μετά την επίτευξη του τέρματός μας έπρεπε να λήξει αφού είχε περάσει ο χρόνος των τεσσάρων λεπτών που είχε δείξει ο τέταρτος διαιτητής και δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στην καθυστέρηση χωρίς λόγο». Τέλος ο Νίκος Αναστόπουλος δεν παρέλειψε και να ευχαριστήσει τον κόσμο της ομάδας για ακόμη μια φορά για την αμέριστη συμπαράσταση του λέγοντας ότι «ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός με όλη την σημασία της λέξεως».

«Είχαμε τα ψυχικά αποθέματα»

Ο Κώστας Κιάσσος από την πλευρά του επισήμανε: «κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι γιατί είχαμε τα ψυχικά αποθέματα για να το κάνουμε. Στα τελευταία ματς δεν μπαίνουμε καλά στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά ευτυχώς σήμερα αυτό δεν το πληρώσαμε. Ο Πανθρακικός είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα αλλά εξαρτάται καθαρά από εμάς το αν μπορούμε να κερδίζουμε τέτοια παιχνίδια».
Όσο για την συνέχεια ο Κώστας Κιάσσος υπογράμμισε: «το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και όλα τα ματς είναι καθοριστικά». Ο Χανιώτης μέσος πάντως δεν παρέλειψε και αυτός να συγχαρεί τον κόσμο για την συμπαράσταση του λέγοντας ότι «του αξίζουν συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά γιατί ενώ ήμασταν πίσω στο σκορ μας υποστήριξε μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης Πολυχρόνης Βεζυρίδης, μίλησε και αυτός μετά το τέλος του αγώνα, λέγοντας για το επίτευγμά του: «Είναι από τις στιγμές που σπάνια ένας τερματοφύλακας βρίσκει τέτοιες ευκαιρίες για να μπορεί να γίνει ο ήρωας του παιχνιδιού. Αυτό μου δίνει χαρά γιατί πιστεύω ότι θα ήταν άδικο μετά από τόση κούραση που τραβήξαμε σε αυτό το παιχνίδι να μας ισοφαρίσουν στην τελευταία φάση του αγώνα. Κρατάμε το γεγονός ότι καταφέραμε και κερδίσαμε το παιχνίδι με όλες τις δυσκολίες που είχε.
Στην φάση του πέναλτι πάντως η απόκρουση μου ανήκει στο 50% στον Ανδρέα τον Σκέντζο που μου είπε πια γωνία να επιλέξω και πρέπει να μοιραστούμε αυτή την στιγμή. Πρέπει να έχουμε περισσότερη διάρκεια στην απόδοση μας και πάνω απ΄ όλα να μπαίνουμε πολύ πιο έτοιμοι στα παιχνίδια. Ξεκινήσαμε το ματς με τον Πανθρακικό με την πλάτη στον τοίχο και μετά ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ο κόσμος όμως δεν απογοητεύτηκε από το 0-1 δεν υπήρξαν αποδοκιμασίες ήταν κοντά μας μέχρι το τελευταίο λεπτό και ήταν πολύ σημαντική η βοήθεια του.

Πρέπει ο καθένας μας ξεχωριστά να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι από το ξεκίνημα και να βλέπουμε το κάθε ματς σαν τελικό, για να μην αιφνιδιαζόμαστε από οποιοδήποτε αντίπαλο ειδικά μέσα στην έδρα μας. Στον Εθνικό Αστέρα η απόδοση μας ήταν κάκιστη και είμαστε τυχεροί που δεν χάσαμε. Αλλά στο Αγρίνιο η ομάδα ήταν καλή και χάσαμε καθαρά αυτό το ματς από δικά μας προσωπικά λάθη. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στη συνέχεια και να αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια πολύ πιο σοβαρά. Βλέπουμε ότι και οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς δεν έχουν απώλειες και αυτό το γεγονός κάνει ακόμη πιο δύσκολη την άνοδο».

Ενώ από την πλευρά του ο Σαϊμπού Γιακούμπου είπε: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς όπου μοναδικό στόχο είχαμε την κατάκτηση των τριών βαθμών. Δεν ξέρω τι δεν πήγε καλά στο ξεκίνημα. Αρχίσαμε πολύ κακά το ματς και ο Πανθρακικός ήταν πολύ καλύτερος από εμάς. Το σημαντικό όμως είναι οι τρεις βαθμοί στο τέλος. Αυτό είναι καλό για την ομάδα και τους παίκτες. Το πρωτάθλημα δεν έχει φτάσει ακόμα στη μέση του και σε κάθε ματς πρέπει να προσπαθούμε για τη νίκη». 

sporfm

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο