Αναγνώστες

Από το Blogger.
Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010
Ο νομικός σύμβουλος του ΟΦΗ Ντίνος Μανταδάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την προσφυγή στο CAS.

O έγκριτος νομικός της ομάδας του Ηρακλείου μιλώντας στον Μανώλη Σαρρή εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο.Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο φάκελος του Ηρακλή είναι ελλιπέστατος και ήδη υπάρχουν αρκετά στοιχεία που ενισχύουν αυτήν την άποψη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντίνου Μανταδάκη στον Athletic Radio 104,2:


Για την προσφυγή στο CAS: «Εξαρχής δεν ξεκινήσαμε την υπόθεση για τις εντυπώσεις αλλά για λόγους ουσίας. Επιμένουμε και είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Αυτήν την στιγμή είμαι σε θέση να σας πω επειδή συνεργάζομαι με τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση. Είναι ένας έγκριτος νομικός, διδάκτορας στο πανεπιστήμιο της Γενεύης και έχοντας αναλάβει την υπόθεση, θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι δεν είμαστε καθόλου απαισιόδοξοι. Δεν πανηγυρίζουμε, ούτε ταξιδεύουμε στα σύννεφα – όμως έχουμε βάσιμες ελπίδες καθώς τα στοιχεία και τα επιχειρήματα που έχουμε είναι πολύ σοβαρά».

Για την διαδικασία που ακολουθείται: «Η διαβεβαίωση του CAS είναι ότι θα προσπαθήσει να βγάλει απόφαση μέχρι τις 28/29 Αυγούστου. Σας εξηγώ ότι μαζί με τους λόγους της έφεσης και των στοιχείων που προσκομίσαμε, ζητήσαμε μέσω ασφαλιστικών μέτρων να βγει δικαστική απόφαση που θα λέει ότι θα αναβληθούν οι αγώνες του ΟΦΗ και του Ηρακλή. Γιατί αν δεν γίνει αυτό, προκύπτουν ουσιαστικά προβλήματα στην συνέχεια. Ζητάμε από την Λίγκα την αναβολή των αγώνων του ΟΦΗ και του Ηρακλή σε περίπτωση που δεν έχει βγει η οριστική απόφαση. Αντιλαμβάνεστε ότι αν δεν έχει βγει η απόφαση, θα ήταν λάθος να γίνουν οι αγώνες του ΟΦΗ και του Ηρακλή. Δεν είναι ακριβές αυτό που γράφτηκε ότι εμείς ζητάμε την αναβολή της έναρξης των πρωταθλημάτων. Δεν μας ενδιαφέρουν οι άλλες ομάδες».

Για τις ενέργειες της ΠΑΕ ΟΦΗ: «Ότι αποφασίζει το CAS, ορίζονται κάποιοι διαιτητές που κάθε ομάδα προτείνει. Στην συνέχεια συνέρχεται το συμβούλιο – για να μην μπερδεύουμε τον κόσμο – η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Θέλω να πω ότι ασχέτως με το τι λέει ο Ηρακλής που παραπληροφορεί και είναι θέμα εντυπωσιασμού. Μέχρι τώρα έχουμε πετύχει δύο σημαντικές νίκες. Πρώτον το CAS απέρριψε το αίτημα του Ηρακλή ότι ο ΟΦΗ έχει έννομο συμφέρον και δεύτερον ζήτησε δικό του διαιτητή όμως το CAS όρισε δικό του διαιτητή – ανεξάρτητο».

Για τον φάκελο του Ηρακλή: «Η προσφυγή στο CAS είναι πλήρως τεκμηριωμένη. Είναι από τις λίγες φορές που γίνεται από μια ομάδα τόσο καλή δουλειά. Αισιοδοξώ και πιστεύω ότι αν τα πράγματα πάνε όπως τα περιμένουμε, θα υπάρχει θετική κατάληξη. Υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία εις βάρος του Ηρακλή. Πρέπει να ξέρετε ότι από την επιτροπή αδειοδότησης μειοψήφισε ο πρόεδρος της επιτροπής και το δικό του επιχείρημα είναι πολύ πιο ισχυρό από τα επιχειρήματα των άλλων δύο μελών. Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις προσφυγών στον φάκελο του Ηρακλή που χρήζουν προσοχής από την ΦΙΦΑ. Ο πρόεδρος της επιτροπής ρώτησε πως θα αδειοδοτηθεί ο Ηρακλής όταν χρωστάει σε παίκτες;»

Για την παρουσία δεδικασμένου: «Υπάρχει δεδικασμένο στο CAS. Βρήκαμε δύο υποθέσεις ελβετικών ομάδων που δικαιώθηκε η τρίτη ομάδα, αν θυμάμαι ήταν η Μπελιντσόνα όπου φάνηκε ότι οι άλλες δύο ομάδες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αυτή η περίπτωση είναι παρεμφερής με την δική μας. Βρήκαμε και εμείς στοιχεία σχετικά με τον φάκελο του Ηρακλή. Βρήκαμε την απόφαση για τον Κονέ όπου λέει καθαρά μέσα ότι ο παίκτης δεν πήγε τον Ηρακλή στα δικαστηρία νωρίτερα από όταν έπρεπε προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με τον φάκελο αδειοδότησης. Ο φάκελος του Ηρακλή είναι διάτρητος. Στο CAS μετράει ότι η απόφαση που βγήκε ήταν μειοψηφούντα και ότι ο πρόεδρος της επιτροπής ήταν αντίθετος με την απόφαση. Αν λοιπόν το CAS επιμείνει και δεν υπάρχουν παρεμβάσεις, τότε είναι αισιόδοξα τα μηνύματα. Πάντως εμμένουμε με μεγαλύτερο ζήλο για την προσφυγή και θα πάμε μέχρι τέλους. Η ΕΠΟ δεν έχει δείξει μεγάλο ζήλο για την υπόθεση. Η Σούπερ Λίγκα έχει μια διοργάνωση που αν το CAS πει ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τότε δεν μπορεί να προχωρήσει στην έναρξη των αγωνιστικών».
Πηγη: Athletic Radio

Γίνετε θαυμαστής μας στο facebook  Γινετε θαυμαστης μας στο facebook

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο