Αναγνώστες

Από το Blogger.
Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

O Nίκος Αναστόπουλος με δηλώσεις του στην "Εξέδρα" έδωσε το στίγμα του δικού του ΟΦΗ αλλά και το κλίμα στην ομάδα.



Αναλυτικά η συνέντευξη του 52χρονου τεχνικού:


Τι σας έκανε να πείτε το «ναι» στην πρόταση του ΟΦΗ;
«Η ιστορία του συλλόγου, η δυναμική του, καθώς και οι άριστες συνθήκες εργασίας αποτελούν τα σημαντικότερα εχέγγυα για έναν προπονητή, ώστε να δουλέψει και να παραγάγει έργο. Στον ΟΦΗ τα έχω βρει όλα και αποτελεί σημαντικό αβαντάζ για μένα. Επιπλέον, οι οπαδοί που διαθέτει αυτή η ομάδα είναι ένα μεγάλο όπλο».

Βρήκατε αυτό που περιμένατε όταν αναλάβατε;
«Λίγο - πολύ ήξερα τι θα συναντήσω. Και όταν ήρθα στο Ηράκλειο επιβεβαιώθηκα».

Εχει κάτι ξεχωριστό αυτή η ομάδα τελικά;
«Σας είπα και πριν. Η δυναμική των οπαδών κάνει τον ΟΦΗ αρκετά ισχυρό. Για μένα αυτός ο παράγοντας έπαιξε πολύ καθοριστικό ρόλο στο να έρθω στην ομάδα. Δεν μπορώ να λειτουργήσω εάν δεν υπάρχει κόσμος να υποστηρίζει αυτό που κάνω».

Πώς είναι να είσαι προπονητής σε μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ;
«Είναι τεράστια τιμή για οποιονδήποτε προπονητή. Ασφαλώς, υπάρχει μεγάλη πίεση από τη στιγμή που υπάρχουν υψηλοί στόχοι. Είναι δύσκολη αποστολή, αλλά εμένα μου αρέσουν αυτά».

Πολύ κοντά με τον Μαχλά
Αφεντικό στην ομάδα είναι ένας συνονόματος και επίσης κορυφαίος σκόρερ στην εποχή του, ο Νίκος Μαχλάς. Πώς είναι η συνεργασία σας;
«Ο Νίκος είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Ξέρει την ψυχολογία των αποδυτηρίων. Οι απόψεις μας για το ποδόσφαιρο είναι πολύ κοντά. Εχουμε υποδειγματική συνεργασία μέχρι στιγμής».

Ποια είναι τα κυριότερα στοιχεία που περάσατε στους παίκτες από την ημέρα που αναλάβατε;
«Κατ’ αρχάς, όπως έχω πει, ο ΟΦΗ πρέπει να παίζει παντού για να κερδίζει. Η νίκη είναι υποχρέωση αυτής της ομάδας. Δεν είναι σύλλογος για τη Football League. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που είπα στους παίκτες. Φυσικά, αυτό το ‘πρέπει’ προκαλεί άγχος και πίεση στους ποδοσφαιριστές. Εκεί μπαίνει το στοιχείο του πρωταθλητισμού. Αν δεν το έχεις βιώσει, δεν μπορείς να το μεταδώσεις. Εγώ ‘ποτίστηκα’ με αυτό σε όλη την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής και προσπαθώ να το περάσω στους παίκτες. Να τους κάνω πρωταθλητές στη σκέψη».

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος στην αποστολή που έχετε αναλάβει;
«Η κακή μέρα της ομάδας. Αυτό που λένε ο κακός εαυτός μας. Τίποτα άλλο. Ολοι θέλουν να κερδίσουν τον ΟΦΗ. Το είπα στους παίκτες από την πρώτη μέρα. Οι νίκες δεν θα έρθουν με τις φανέλες. Αυτό θα το λέω συνέχεια. Για να νικήσουμε μια ομάδα θα πρέπει να αποδώσουμε τουλάχιστον 30% περισσότερο από εκείνη».

Φρούριο το «Γεντί Κουλέ»
Έχετε αγωνιστεί στο «Γεντί Κουλέ». Είναι όντως ιδιαίτερη έδρα;
«Είναι ακριβώς αυτό: έδρα. Την αισθάνεται ο αντίπαλος. Οι οπαδοί είναι κοντά στους παίκτες και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Σκοπός μας είναι να το κάνουμε απόρθητο φρούριο».

Έχετε κρατήσει στοιχεία στον τρόπο δουλειάς σας από τότε που παίζατε ποδόσφαιρο;

«Την πολλή δουλειά. Χωρίς να ιδρώσεις, δεν πρόκειται να πας μπροστά. Από εκεί και πέρα, θα πεις στους παίκτες πέντε πράγματα για το πώς πρέπει να φτάσουν μέχρι τη μεγάλη περιοχή. Μέσα σε αυτήν, είναι θέμα ταλέντου, εξυπνάδας, πονηριάς. Ο προπονητής δεν μπορεί να κάνει πολλά».

Θα καταφέρει ο ΟΦΗ να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα;
«Εχουμε όλα τα στοιχεία για να πετύχουμε. Πιστεύω πολύ στους παίκτες μου. Τους το έχω πει. Μπορούν να φτάσουν στους στόχους που έχουμε θέσει. Αλλιώς δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να έρθω στον ΟΦΗ».

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο