Αναγνώστες

Από το Blogger.
Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010
Τραγελαφικές καταστάσεις διαδραματίστηκαν σήμερα στο Γουδί στα γραφεία της ΕΠΟ όπου εκδικάστηκε η προσφυγή που είχε καταθέσει ο ΟΦΗ στο διατητικό δικαστήριο για να μάθει αν υπήρχε ποινή για το Νίκο Αναστόπουλο πριν απο το ματς με το Λεβαδειακό. Για τη διαδικασία αυτή μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο νομικός του ΟΦΗ Ντίνος Μανταδάκης.



Τον ΟΦΗ στη διαδικασία εκπροσώπησαν ο γ΄ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ και νομικός σύμβουλος της Κρητικής ομάδας κ. Ντίνος Μανταδάκης καθώς και ο νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ κ. Μανόλης Φωτάκης. Και ενώ η υπόθεση αυτή αφορούσε τον ΟΦΗ και την προσφυγή που είχε καταθέσει στην αίθουσα του δικαστηρίου έκαναν κοινή εμφάνιση οι νομικοί εκπρόσωποι της Καλλιθέας και του Λεβαδειακού. Από την Καλλιθέα υπήρχε ένας δικηγόρος και από το Λεβαδειακό δύο οι οποίοι ζήτησαν να μην γίνει δεκτή η προσφυγή της ΠΑΕ ΟΦΗ με τον ισχυρισμό ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει ενεργοποίηση της ποινής του Νίκου Αναστόπουλου από την ΕΠΟ από την στιγμή που η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει υπέρ της Καλλιθέας στην αστική δικαιοσύνη.

Ο κ. Μανταδάκης απο την πλευρά του επισήμανε στο δικαστήριο ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν έχει λάβει κάποιο επίσημο έγγραφο πριν από το ματς με το Λεβαδειακό από την ΕΠΟ για τιμωρία του Αναστόπουλου εκτός από ένα έγγραφο από την ΠΑΕ Καλλιθέα. Η απόφαση από την ΕΠΟ για την προσφυγή της ΠΑΕ ΟΦΗ αναμένεται να γίνει γνωστή μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή ενώ στην ΠΑΕ ΟΦΗ έχει δοθεί διορία μέχρι και την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου να καταθέσει τα υπομνήματα της για την προσφυγή που έχει καταθέσει. Μάλιστα ο Ντίνος Μανταδάκης προκειμένου να προλάβει κάποιες καταστάσεις και κυρίως το παρασκήνιο ζήτησε να γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου πριν από την εκδίκαση της ένστασης του Λεβαδειακού για το ματς με τον ΟΦΗ που όπως έγινε γνωστό θα εκδικαστεί την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου. Αν τώρα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή δεν έχει βγει η απόφαση για την προσφυγή του ΟΦΗ τότε η Κρητική ΠΑΕ θα ζητήσει να πάρει αναβολή και να μην γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης.

«Να μην ανησυχεί ο κόσμος του ΟΦΗ»

Μιλώντας στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 για το πώς κύλησε η σημερινή διαδικασία ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και νομικός εκπρόσωπος της ομάδας κ. Ντίνος Μανταδάκης τόνισε: «Υπήρξε ένα μέτωπο Καλλιθέας - Λεβαδειακού στο δικαστήριο. Η Καλλιθέα παρουσιάστηκε με ένα δικηγόρο τον οποίο δεν είχε μέχρι τώρα στα αθλητικά δικαστήρια και ο Λεβαδειακός έκανε παρέμβαση με δύο δικηγόρους. Τον δικηγόρο τον οποίο χρησιμοποιεί και έναν άλλο ακόμα οι οποίοι έκαναν παρέμβαση υπερ της Καλλιθέας. Πλέον υπάρχει δεδομένο ότι ο Λεβαδειακός και η Καλλιθέα συμπλέουν σε αυτή την ιστορία. Το πρώτο λοιπόν θέμα είχε να κάνει με μια αίτηση που έκανε η Καλλιθέα απο την οποία παραιτήθηκε. Για εμάς αυτή η παραίτηση δεν είναι νομότυπη. Εγώ τους είπα λοιπόν ότι δεν μπορείτε να παραιτηθείτε γιατί η παραίτηση χρειάζεται και νομιμοποιητικά έγγραφα και διαδικασία. Εν πάσει περιπτώση τους ρώτησα γιατί παραιτείστε από την υπόθεση και αν κάνατε αυτή την κίνηση για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα του Λεβαδειακού και την ένσταση του».

Για το τι εξέλιξη μπορεί να φέρει στην υπόθεση η παραίτηση της Καλλιθέας από την δικαστική διαμάχη με το Νίκο Αναστόπουλο ο κ. Μανταδάκης επισήμανε: «Επί της ουσίας αυτή η παραίτηση της Καλλιθέας από την υπόθεση δεν σημαίνει τίποτα. Εγώ ζήτησα από το δικαστήριο να κρίνει και να την θεωρήσει αίτηση ενεργοποίησης. Ανεξαρτήτως αυτού επειδή είχα προβλέψει ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση η Καλλιθέα είχα φροντίσει να εισάγω δύο ξεχωριστές αιτήσεις από πλευράς ΟΦΗ και να ζητήσω από το δικαστήριο να μας διευκρινίσει αν αυτή η απόφαση για την τιμωρία του Αναστόπουλου είναι ενεργοποιημένη η όχι».

Όσο για την στάση που κράτησε η ΠΑΕ ΟΦΗ κατά τη σημερινή διαδικασία ο νομικός εκπρόσωπος της Κρητικής ομάδας υπογράμμισε: «Αυτό που είπαμε εμείς είναι ότι υπάρχουν σωρείες αποφάσεων παρόμοιες , στις οποίες ακολουθείται ενεργοποίηση ποινής αλλά αυτή η ποινή δεν είναι τελεσίδικη και δεν μας κοινοποιήθηκε ποτέ στα γραφεία της ΠΑΕ και υπάρχει και βεβαίωση της ΕΠΟ για αυτό. Εμείς λάβαμε ένα χαρτί από την ΠΑΕ Καλλιθέα. Ποτέ η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν έλαβε κάποιο επίσημο χαρτί για ποινή και κατά συνέπεια δεν είχε κανένα πρόβλημα ο Αναστόπουλος να κάτσει στο πάγκο της ομάδας στο ματς με τον Λεβαδειακό. Η Καλλιθέα από την πλευρά της υποστήριξε ότι δεν χρειαζόταν ενεργοποίηση της απόφασης για την τιμωρία του Αναστόπουλου. Αρκούσε η απόφαση έτσι όπως είχε βγει. Στο δικαστήριο όμως παρουσίασα άλλες πέντε έξι ανάλογες περιπτώσεις στις οποίες ακολούθησε αίτηση ενεργοποίησης από πλευράς προπονητών στις οποίες χρωστάγανε οι ομάδες. Οι αποφάσεις αυτές δεν μπορούσαν να εκτελεστούν από μόνες τους αλλά έπρεπε να έρθει το δικαστήριο να πιστοποιήσει ότι πράγματι δεν υπήρχε πληρωμή τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά να ενεργοποιηθούν οι ποινές».

Για το πότε θα γίνει γνωστή η απόφαση για την προσφυγή της ΠΑΕ ΟΦΗ ο κ. Μανταδάκης απάντησε: «Μας δόθηκε μια προθεσμία να καταθέσουμε τα σχετικά υπομνήματα για την προσφυγή που έχουμε κάνει μέχρι την προσεχή Παρασκευή και την άλλη εβδομάδα θα βγει η απόφαση. Πάντως έχω ζητήσει να βγει η απόφαση πριν από την εκδίκαση της ένστασης του Λεβαδειακού που είναι στις 19 Νοεμβρίου. Πιστεύω ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την απόφαση . Αν όχι εμείς από την πλευρά μας θα ζητήσουμε αναβολή της εκδίκασης της ένστασης του Λεβαδειακού. Δεν μπορεί να εκδικαστεί η ένσταση αν δεν προηγηθεί αυτή η απόφαση».

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΟΦΗ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Κρητική ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα στην ένσταση που έχει καταθέσει ο Λεβαδειακός λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή φάνηκε ότι υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια από τον Λεβαδειακό και την Καλλιθέα μαζί για να δημιουργηθεί πρόβλημα στον ΟΦΗ, και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε πάρει τα κατάλληλα έγγραφα, τα κατάλληλα πιστοποιητικά και τις κατάλληλες βεβαιώσεις απ’ όλους τους φορείς και τους οργανισμούς που διοικούν το ποδόσφαιρο και δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να προβλέψω κάτι άλλο. Αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος του ΟΦΗ».

Για το αν κάποια άλλη ομάδα πέραν του Λεβαδειακού μπορεί να κάνει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Νίκου Αναστόπουλου στο πάγκο της ομάδας ο κ. Ντίνος Μανταδάκης ξεκαθάρισε «έχει εξαντληθεί το θέμα της ενστάσεως από τον Λεβαδειακό. Όποια ομάδα κάνει ένσταση δεν έχει καμία τύχη γιατί η ποινή της τιμωρίας είναι για μια αγωνιστική»

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο