Αναγνώστες

Από το Blogger.
Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Με βασικό αντικείμενο συζητήσης το "οικονομικό αγκάθι" πραγματοποιήθηκε το, ταχύτατο, Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ. Στις 29 Δεκεμβρίου η γενική συνέλευση.


Η συνεδρίαση του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε με ταχύτητα φωτός και είχε διάρκεια μόλις 40(!) λεπτά, με την προοπτική ότι θα γίνει νέο μέσα στις επόμενες ημέρες.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι υποχρεώσεις που τρέχουν αυτόν τον μήνα και το πως θα βρεθούν τρόποι εξεύρεσης χρημάτων για να καλυφτούν. Παράλληλα, αποφασίστηκε η διεξαγωγή γενικής συνέλευσης την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου.
 
Η υπόθεση Βατσινά
Όπως γίνεται κατανοητό, στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα της πρώτης δόσης προς την πλευρά των αδερφών Βατσινά και η οποία έχει να κάνει με την συμφωνία για την παραχώρηση των μετοχών τους. Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατάθεση της πρώτης δόσης που αφορά 80.000 ευρώ για τις 30 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει μια προσπάθεια προσέγγισης ώστε η πρώτη δόση να πάει... παραπέρα και να μην δοθούν τα χρήματα την συγκεκριμένη ημερομηνία προκειμένου η ΠΑΕ ΟΦΗ να έχει έναν "πονοκέφαλο" λιγότερο για τα τέλη του μήνα.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΦΗ, ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν έβγαλε ωστόσο για ακόμα μια φορά έγινε γνωστή η ανάγκη για να βρεθούν χρήματα αλλά και νέος ιδιοκτήτης της ομάδας.


Τα οικονομικά προβλήματα συσσωρεύονται και μεγάλωνουν συνεχώς. Η μια προσφυγή "σκάει" μετά την άλλη. Όχι, ότι είναι νέα τα μαντάτα ή δεν τα γνωρίζει κανένας αλλά σαφώς όσο περνάει ο καιρός η αγωνία μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι στην φάση που βρίσκεται η ομάδα, χρειάζεται πλέον μια... ώθηση για να πάει ακόμα πιο μπροστά.

Αυτός ο προβληματισμός εκφράστηκε έντονα στο Δ.Σ. του ΟΦΗ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Ότι χρειάζονται επειγόντως χρήματα. Αν θα βρεθούν αυτά με την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αυτό θα γίνει γνωστό σε εύλογο χρονικό διάστημα όμως είναι δεδομένο ότι στις τάξεις του ΟΦΗ αναζητούν τρόπους για να βρεθούν αυτά τα χρήματα.

Και αυτοί είναι...

  • Να διατεθούν οι 300.000 μετοχές που προς το παρόν παραμένουν στα ταμεία των τραπεζών. Έχει περάσει 1,5 χρόνος από τότε που τέθηκαν σε κυκλοφορία και όμως δεν έχουν φύγει. Αυτός ο τρόπος θα είναι και η μεγαλύτερη "ανάσα" για τα ταμεία του ΟΦΗ. 300.000 ευρώ, ζεστά χρήματα θα τεθούν στην διάθεση του συλλόγου.
  • Από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα φτάσει τα 2,4 εκ. ευρώ. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει, όχι μόνο για να μπουν χρήματα στα ταμεία του ΟΦΗ αλλά και επειδή κρίνεται επιβεβλημένη ώστε η ομάδα να μπορεί να πάρει την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ. Θυμηθείτε, τι είχε γίνει στην περίπτωση του Ηρακλή με την περίφημη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τον περασμένο Ιούνιο.
Η υπόθεση ΒουλγαράκηΌσον αφορά, την υπόθεση ενασχόλησης του Γιώργου Βουλγαράκη που είχε αποκαλύψει ο Athletic Radio 104,2 από τις 17 Σεπτεμβρίου  - το σίγουρο είναι ότι ο Ηρακλειώτης πολιτικός δεν μπορεί αυτήν την στιγμή και δεν είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί ενεργά με τα διοικητικά θέματα του ΟΦΗ.

Μπορεί να έχει την διάθεση να έρθει σε επαφή με επιχειρηματίες για να προσφέρουν οικονομική βοήθεια με την μορφή χορηγιών όμως από εκεί και πέρα, δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Η διάθεση που έχει δείξει, αποδεικνύεται μέχρι στιγμής φιλολογική και τίποτα περισσότερο.

athleticradio


Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο