Αναγνώστες

Από το Blogger.
Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010
Για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον ΟΦΗ και τον εαυτό του μίλησε στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας, Κώστας Χανιωτάκης.

Η συνέντευξη με τον Κώστα Χανιωτάκη ξεκίνησε με την αναφορά του στην πορεία μέχρι τώρα μετά τα άσχημα αποτελέσματα:
«Πιστεύω ότι πρώτα από όλα υπάρχει πιο πλούσιο ρόστερ αυτή τη στιγμή με παίκτες έμπειρους αλλά και νέους που έχουν ποιότητα και δύναμη και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο, η ομάδα όμως έχει αρχίζει να παίζει ποδόσφαιρο και αυτό μας κάνει αισιόδοξους. Υπάρχει αρχή και τέλος στην ομάδα και φαίνεται σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε όμως δυνατότητες για ακόμα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο».

Στον ΟΦΗ και φέτος είχαμε αλλαγή προπονητή, για το τι άλλαξε στην ομάδα τόνισε: «Η ψυχολογία είναι βασικό. Κάναμε μια νέα αρχή. Ο Χατζηνικολάου έκανε καλή δουλειά σε αρκετά πράγματα, ίσως όμως δεν είχε δέσει η ομάδα και υπήρχε η πίεση του αποτελέσματος που είναι σημαντικό και από τη στιγμή που δεν ήρθαν, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις την πληρώνει ο προπονητής και έγινε η αλλαγή. Με τον Χατζηνικολάου έγινε μια καλή προετοιμασία και αυτό φαίνεται, ίσως όμως δεν υπήρχε το δέσιμο. Ήρθε στην ομάδα ο Αναστόπουλος και πέρασε μια διαφορετική ψυχολογία, η ομάδα έχει αρχίσει και δένει περισσότερο, υπάρχει το υλικό και παρά τα προβλήματα των τραυματισμών που έχουμε. Αυτό το βλέπουμε με τους παίκτες που έχουμε στον πάγκο, κάτι που είναι σημαντικό σε μια ομάδα που πάει για πρωτάθλημα. Ο Αναστόπουλος και σαν παίκτης έκανε πάντα πρωταθλητισμό και μπορεί να περάσει μια ψυχολογία πρωταθλητισμού. Έχει δέσει καλύτερα την ομάδα και κάθε παίκτης έχει το ρόλο του μέσα στο γήπεδο»

Για την εικόνα που έχει το πρωτάθλημα μέχρι τώρα απάντησε: «Από τις ομάδες που έχω δει οι περισσότερες είναι ομάδες έδρας και αυτές που θα ξεχωρίσουν είναι αυτές που θα μπορέσουν να πάρουν αποτελέσματα και εκτός έδρας και θα έχουν λιγότερες απώλειες στο γήπεδό τους. Εμείς χτυπάμε όλα τα παιχνίδια μέσα έξω, έχουμε κάνει ένα καλό σερί και ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι, γιατί είναι ένα μακρύ πρωτάθλημα. Δύσκολα θα αλλάξει κάτι στην κορυφή και οι δύο πρώτοι, εμείς και τα Γιάννινα θα ξεχωρίσουν και άλλο γιατί φαίνεται η διαφορά στη δυναμική τους. Από εκεί και κάτω η ομάδα που θα εκμεταλλευθεί καλύτερα την έδρα της θα προσπαθήσει για πλεϊ οφ. Υπάρχει κοντά ο Παναιτωλικός και ίσως ο Λεβαδειακός, τα Τρίκαλα, ή και 2-3 ομάδες, να ξεπεταχτούν, τα πράγματα όμως είναι ρευστά»

Ένα βασικό στοιχείο καλής λειτουργίας της ομάδας, είναι η άμυνα, για το θέμα αυτό ο Κώστας Χανιωτάκης τόνισε: «Όταν δέχεσαι δύσκολα γκολ είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Έχουμε τους παίκτες που θα κάνουν ευκαιρίες και τα γκολ και από εκεί και πέρα από τη στιγμή που η αμυντική λειτουργία συνολικά είναι καλή, γιατί ξεκινά από μπροστά η καλή άμυνα, τότε και το αποτέλεσμα είναι καλό. Είναι ένα χαρακτηριστικό για μια καλή ομάδα η σωστή αμυντική λειτουργία. Εμείς το είδαμε και στον αγώνα με τον Θρασύβουλο που μπορεί να μην ήμασταν πολύ καλοί, κάναμε όμως φάσεις, ευκαιρίες, βάλαμε γκολ και κερδίσαμε. Η καλή άμυνα είναι πολύ σημαντικό.

Ενώ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τη διακοπή του τώρα λόγω των εκλογών, υπογράμμισε: «Η διακοπή δεν μας κάνει καλό, έχουμε βρει έναν πολύ καλό ρυθμό, θα ήταν καλύτερο να παίζαμε. Ελπίζω να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας, αλλά έχουμε ένα καλό ανταγωνιστικό πρόσωπο και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε νικηφόρα αυτό τον δύσκολο αγώνα, αλλά και σε όλο το δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Για εμάς κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Πρέπει να κοιτάς πως είναι ο αντίπαλος, τι παίκτες έχει, πώς παίζει. Είμαστε όμως ΟΦΗ και πρέπει να κερδίζουμε. Να παίζουμε με την πίεση που όμως δεν θα μας δημιουργεί πρόβλημα στο αγωνιστικό κομμάτι».

Πριν λίγο καιρό τέθηκε θέμα αποχώρησής του από την ομάδα και τη θέση του, για το οποίο ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΟΦΗ ανέφερε: «Από τη στιγμή που σταμάτησα ασχολούμαι με τους τερματοφύλακες, έχω παρουσιάσει και στον Εργοτέλη μια καλή δουλειά. Ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω να ασχοληθώ με την προπονητική, μίλησα όμως με τον Μαχλά και είπαμε στο τέλος της χρονιάς, με καθαρό μυαλό να δούμε τι θα κάνω. Να πάρω και το ΟΥΕΦΑ pro και ίσως πάω προς τα εκεί. Ας πάνε όμως όλα καλά με την ομάδα, να πάρουμε την άνοδο και θα δούμε».

Με την εμπειρία που έχει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τη θέση του στην ομάδα είναι ο κατάλληλος να μιλήσει για τους τερματοφύλακες του ΟΦΗ: «Πήραμε τον Μπαρτζώκα διότι είχαμε τον τραυματισμό του Κασμερίδη και δεν μπορούσαμε να μείνουμε μόνο με δύο. Σταθήκαμε όμως και εμείς και αυτός άτυχοι. Υπάρχει ο Βεζυρίδης που είναι “λίρα εκατό”, ο Ξενοδόχοφ ένας πολύ καλός και ταλαντούχος τερματοφύλακας, αλλά και ο Κασμερίδης που έχει επιστρέψει και εύχομαι να μην του συμβεί κάτι άλλο γιατί έχει ταλαιπωρηθεί πολύ με τραυματισμούς. Σε λίγο θα είναι και αυτός απόλυτα έτοιμος. Υπάρχει εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά, αλλά αυτή τη στιγμή ο Βεζυρίδης έχει δείξει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι βασικός. Υπάρχει μια συνέχεια στους καλούς τερματοφύλακες που είχε πάντα ο ΟΦΗ και όταν έχεις καλό τέρμα σου λύνονται πολλά προβλήματα»

Τέλος έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας: «Αυτό που θέλω είναι να πω ένα ευχαριστώ που κάθε Κυριακή δείχνει την αγάπη του στην ομάδα είτε παίζει εντός, είτε εκτός. Θα συνεχίσει έτσι και με τη βοήθεια του, θα είναι ο 12ος παίκτης και μέχρι το τέλος μαζί θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε, να επιστρέψουμε στη Super League»


πηγη:sporfm.gr

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο