Αναγνώστες

Από το Blogger.
Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010
Στην λύση του αλληλόχρεου και όχι του δανείου κατέληξαν στο Δ.Σ. που έγινε παρουσία ΠΑΕ και Ερασιτέχνη.


Το athleticradio.gr βρέθηκε στο "Γεντί Κουλέ" όπου για 3 ολόκληρες ώρες συνεδρίαζαν τα Δ.Σ. της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη ΟΦΗ και σας μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ από την σημαντική συνεδρίαση των δύο διοικητικών συμβουλίων.


Βασικό αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε το οικονομικό κομμάτι και τι προσπάθειες μπορούν να γίνουν ώστε να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις προκειμένου να μην "σκεπάσει" την προσπάθεια που γίνεται στον ΟΦΗ.
Όχι στο δάνειο
Όπως είχαμε αναφέρει νωρίτερα μέσα στην ημέρα, βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν το οικονομικό που έχει εξελιχθεί σε "βραχνά" για τον σύλλογο. Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι και η οποία για πρώτη φορά ειπώθηκε από το Νίκο Μαχλά μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 ήταν να πάρει ο ΟΦΗ δάνει από τράπεζα υποθηκεύοντας περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου.
Ωστόσο αυτή η λύση απορρίφθηκε αν και ακούστηκαν και απόψεις όπως ότι "μοναδική σωτηρία του ΟΦΗ είναι το δάνειο". Τελικά, αποφασίστηκε να προχωρήσει η ΠΑΕ ΟΦΗ, από την Πέμπτη κιόλας, τις συζητήσεις με τράπεζες για το άνοιγμα ενός αλληλόχρεου λογαριασμού.
Τι είναι ο αλληλόχρεος λογαριασμός; Ένας λογαριασμός με τον οποίο η Κρητική ομάδα θα πάρει από μια τράπεζα ένα σημαντικό ποσό και άμεσα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της και το οποίο θα επιστρέφεται μέσα από τα χρήματα που κάνει να πάρει και για τα οποία δίνεται ένα σημαντικό χρονικό διάστημα ως όριο επιστροφής.
Στον ΟΦΗ, επέλεξαν να προχωρήσουν σε αυτήν την ενέργεια και όχι να παρθεί δάνειο αφού αυτή η κίνηση έκρυβε κινδύνους για το μέλλον από την στιγμή που θα υποθηκευόταν κάποιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου όπως π.χ. το "Γεντί Κουλέ".
Επί της ουσίας, οι διοικήσεις ΠΑΕ και Ερασιτέχνη συζήτησαν μέσα σε πολύ κλίμα σε ένα Δ.Σ. που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες ενώ όταν ολοκληρώθηκε υπήρχε η πίστη ότι τελικά ο ΟΦΗ θα μπορέσει να βγει πιο δυνατός με το οικονομικό πρόβλημα που ταλανίζει τον σύλλογο να "κρέμεται" πάνω από το κεφάλι του.

athleticradio

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο