Αναγνώστες

Από το Blogger.
Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, αρμόδιος για αθλητικά θέματα, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, για την καταγγελία που φέρεται να έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε βάρος του Παναθηναϊκού.


Προς τον κ. Σιμιτζόγλου η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κοινοποίησε το εξώδικο που έστειλε την Πέμπτη στην Σούπερ Λιγκ και στο οποίο αναφέρει ότι στην συνεδρίαση του ΔΣ του οργάνου την περασμένη Τρίτη ο κ. Μαρινάκης είπε πως ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα με «μη θεμιτά μέσα».

Ο Εισαγγελέας έχει ήδη ζητήσει από την Σούπερ Λιγκ τις κασέτες που καταγράφηκε η επίμαχη συνεδρίαση, ενώ αν χρειαστεί θα καλέσει σε κατάθεση τους κ.κ. Μαρινάκη και Πατέρα, αλλά και όποιον άλλο μάρτυρα χρειαστεί ώστε να επιβεβαιωθεί το περιστατικό.

Χαρακτηριστικές είναι οι ατάκες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας: «Ξέρω τι έκανε πέρυσι ο ΠΑΟ, αλλά και τι έγινε στα ματς Πανσερραϊκού - ΟΦΗ», φέρεται να έχει πει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της Σούπερ Λίγκας, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Εισαγγελέα.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει μεταξύ άλλων για το θέμα:

«Με αφορμή το γεγονός ότι είδαν το φως της δημοσιότητας επιλεγμένοι διάλογοι από την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League, που περιλάμβαναν πολύ σοβαρά υπονοούμενα και κατηγορίες, ζητήσαμε από τη διοργανώτρια να μας παραδοθούν οι μαγνητοφωνημένες συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό και μας ζητήθηκε να φέρουμε το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επειδή όμως οι ανέξοδοι λεονταρισμοί πίσω από κλειστές πόρτες και εκτός πρακτικών με επιλεκτικές και αποσπασματικές "διαρροές" προς τον Τύπο, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, πρέπει κάποια στιγμή είτε να σταματήσουν είτε να συνοδεύονται και από το ανάλογο κόστος, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ο Πρόεδρός της, κ. Νικόλας Πατέρας απέστειλαν σήμερα εξώδικο προς τη Super League, ζητώντας παράλληλα και τη συνδρομή του Αθλητικού Εισαγγελέα, με το οποίο ζητούν αντίγραφο των εν λόγω μαγνητοφωνημένων συνομιλιών προκειμένου η όποια υπόνοια ή κατηγορία να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Είναι προφανές ότι με δεδομένα τα δημοσιεύματα και τις "διαρροές" για τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες στο ηχητικό αρχείο όπου έχουν καταγραφεί οι συνομιλίες κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. δεν υπάρχουν τα... επίμαχα σημεία, καθώς την ώρα εκείνη τα μικρόφωνα ήταν κλειστά.
Πηγη: Cretalive

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο