Αναγνώστες

Από το Blogger.
Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010
Για την φετινή πορεία του ΟΦΗ και το τι δείχνει η ομάδα, μίλησε ο Νίκος Μαχλάς που αναφέρθηκε ακόμα στον Άγιαξ.

«Η ομάδα έχει μία καλή πορεία τον τελευταίο μήνα. Μου φαίνεται περίεργο που ο ΟΦΗ βρίσκεται στη Β’ Εθνική, αλλά πρέπει να αλλάξεις κάποια πράγματα για να φύγουν τα καρκινώματα που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Δεν κατηγορώ κάποιον, λάθη μπορεί να κάνεις ο καθένας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΦΗ και πρόσθεσε: «Η ομάδα θα πρέπει όταν επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα να αλλάξει επίπεδο. Ο ΟΦΗ δεν μπορεί να λείπει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Δίνει μία ιδιαίτερη ομορφιά, έχει πολύ κόσμο, φανέλα, ιστορία, μπορεί να κοντράρει τις μεγάλες ομάδες και διαθέτει όλα τα στοιχεία για να διαπρέψει».

Με αφορμή την αποψινή αναμέτρηση του Άγιαξ με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League, ο Νίκος Μαχλάς NovaΣΠΟΡ FM 94,6 μίλησε για την καριέρα του στον «Αίαντα», τη φιλοσοφία της ολλανδικής ομάδας, αλλά και γιατί οι ελληνικοί σύλλογοι δεν ακολουθούν το παράδειγμά του.



«Η πρώτη μου μέρα στον Άγιαξ ήταν αξέχαστη. Θυμάμαι την πρώτη μου συμμετοχή, σε έναν αγώνα Σούπερ Καπ, όπου είχαν προσκληθεί παλαίμαχοι της ομάδας κι ανάμεσά τους ο Κρόιφ. Ευτυχώς δεν ήμουν από τους παίκτες που αισθάνονταν άγχος και αυτό με βοήθησε στην καριέρα μου», δήλωσε ο παλαίμαχος φορ και πρόσθεσε: «Είναι πολύ μεγάλος σύλλογος ο Άγιαξ. Εκείνη την εποχή βγήκαν από την ομάδα μεγάλοι παίκτες, όπως ο Σνάιντερ, ο Φαν Ντερ Φάαρτ, ο Φαν Ντερ Μέιντε, ο Ιμπραΐμοβιτς, ο Κίβου και ο Στεκέλενμπουργκ που υπάρχει ακόμη στην ομάδα. Ο Άγιαξ διαθέτει το μεγαλύτερο επιτελείο σε θέματα σκάουτινγκ σε όλο τον κόσμο. Δεν αρκείται μόνο στο να κατακτά τίτλους, αλλά θέλει να αναδεικνύει παίκτες. Αυτό δεν γίνεται με τις άλλες ομάδες της χώρας στον ίδιο βαθμό».

Όσο για το αν θα μπορούσε μία ελληνική ομάδα να δουλέψει με την ίδια φιλοσοφία, είπε: «Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε υπομονή. Ο Φετφατζίδης πήρε την ευκαιρία και την αξιοποίησε, αλλά αυτοί που τον ανέβασαν, θα θελήσουν να τον γκρεμίσουν. Ο Έλληνας έχει ταλέντο και βλέπετε πως όταν φεύγουν στο εξωτερικό ενσωματώνονται στο σύστημα. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή ο Γκέκας είναι από τους καλύτερους παίκτες στη Γερμανία. Το 70% των παικτών που φεύγουν κάνουν καριέρα κι επιβιώνουν. Άρα κάτι λάθος κάνουμε εμείς εδώ. Έχουμε μία κουλτούρα, που είτε τα ανεβάζουμε όλα, είτε τα ισοπεδώνουμε. Δυστυχώς το έχουμε στον οργανισμό μας και δεν μπορούμε να το αποβάλουμε».

Τέλος, αναφορικά με τον αποψινό αγώνα είπε: «Ο Άγιαξ είναι μεγάλος σύλλογος, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης είναι σπουδαία ομάδα κι έχει έναν προπονητή που είναι συνώνυμο της επιτυχίας. Ο Μουρίνιο είναι ικανός κι έχει άστρο. Για μένα είναι φαινόμενο προπονητή κι έχει διάρκεια. Ο Άγιαξ δεν έχει την ποιότητα των περασμένων ετών, αλλά διαθέτει 2-3 πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Σουάρες. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ταίριαζε στη φιλοσοφία του Άγιαξ. Δεν μπορείς να τον βάλεις σε ένα καλούπι, αλλά είναι τόσο ποιοτικός παίκτης και πιστεύω πως θα διαπρέψει όταν πάρει μεταγραφή. Με τον Ελ Χαμνταουί συνθέτει ένα εξαιρετικό δίδυμο στην επίθεση».

athleticradio 

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο