Αναγνώστες

Από το Blogger.
Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010
Για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή τον ΟΦΗ και για την άμεση εισροή χρημάτων στα ταμεία της ομάδας μίλησε στον "Κρήτη Σπορ Fm 87,6" και στην εκπομπή "Η Κρήτη παίζει μπάλα", ο πρόεδρος του Συλλόγου Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ κ. Ανδρέας Μανουσάκης που έδωσε το παρόν στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας. «Η ομάδα αγωνιστικά βρίσκεται σε ένα πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο με καλούς και ποιοτικούς παίκτες . Από την άλλη όμως έχουμε το οικονομικό βάρος, που είναι κάτι σημαντικό για να λειτουργήσει η ομάδα και πάνω σε αυτό το θέμα συζητήσαμε κυρίως, για το πώς θα βοηθήσουμε την ομάδα. Ο κόσμος του Ο.Φ.Η. μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ οικονομικά για τη βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, καθώς ο Ο.Φ.Η. είναι μια από τις λίγες ομάδες στην Ελλάδα που με σωστή λειτουργία μπορεί να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη" τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο Ανδρέας Μανουσάκης, που αναφερόμενως στις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψει άμεσα η κρητική ομάδα επισήμανε ότι "Αυτή τη στιγμή έχουμε και κάποια οικονομικά βάρη του παρελθόντος που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα, κάποια χρέη και προσφυγές από παίκτες που αγωνίσθηκαν τα περασμένα 2-3 χρόνια στην ομάδα. Αυτό είναι ένα κομμάτι που μας προβληματίζει. Πολλές από αυτές τις υποθέσεις θα μπορούσαν να είχαν διευθετηθεί με λιγότερα χρήματα, σε σχέση με τώρα που έχουν εκδικαστεί περιπτώσεις όπως του Σουλεάπ (ο παίκτης ζητάει 170χιλιάδες ευρώ), του Κοστόφσκι, του Πίρσμαν και άλλων. Για να φανταστείτε στην ΠΑΕ ΟΦΗ έχει έρθει χαρτί απο τον Παναθηναϊκό που ζητάει 62.000 ευρώ για την μεταγραφή του Εντόϊ. Για διάφορους λόγους ο κόσμος έχει μείνει μακριά και δεν έχει βοηθήσει. Είμαστε μια ομάδα που θα μπορούσε να είχε ήδη πουλήσει 3-4 χιλιάδες διαρκείας ήδη και δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ακούγονται πράγματα όπως ότι η ομάδα δεν έχει φύγει ακόμα από τον Βαρδηνογιάννη ή ότι έχει δώσει χρήματα ο Μαρινάκης και με την πρόφαση αυτή ο κόσμος δεν βοηθά περισσότερο. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο Ο.Φ.Η. χρειάζεται τον δικό του κόσμο για να είναι βιώσιμος. Ναι μπορεί να χρειάζεται ένας επενδυτής που θα χρηματοδοτεί την ομάδα, αλλά δεν γίνεται να θέλουμε μια ομάδα πρωταγωνιστή και να μην αγοράζουμε ένα διαρκείας ή λίγες μετοχές, κάτι που είναι εφικτό από τον κάθε ένα. Αυτή η αδιαφορία είναι που μας προβληματίζει. Κάναμε έναν μεγάλο αγώνα για να είναι η ομάδα ανεξάρτητη και για αυτό θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε την ομάδα και με τη σειρά της αυτή να οργανωθεί ώστε να λειτουργήσει έτσι όπως θέλουμε».

Για το αν η ομάδα κινδυνεύει ακόμα και με αφαίρεση βαθμών αν δεν ξεκαθαρίσει τις οφειλές της από τις προσφυγές, ο Ανδρέας Μανουσάκης ανέφερε: «Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που έχουν τελεσιδικήσει και θα πρέπει να εξοφληθούν και αν δεν γίνει αυτό σίγουρα κινδυνεύουμε. Πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε όμως ο κόσμος δεν θα πρέπει να παραπληροφορείτε ότι όλα βαίνουν καλώς ή ότι ο Μαχλάς μπορεί να δώσει μόνος του τη λύση. Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη λύση. Αν αυτή τη στιγμή είχαν πουληθεί όλες οι μετοχές, η ομάδα δεν είχε κανένα πρόβλημα. Είναι ένα ποσό γύρω στις 400 χιλιάδες ευρώ που αν τα είχαμε θα είχε λυθεί ένα μεγάλο μέρος από τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν. Όποιος επιχειρηματίας καλύψει αυτό το κομμάτι των μετοχών που αντιστοιχεί περίπου στο 20% αυτόματα γίνεται και μεγαλομέτοχος στον ΟΦΗ. Στο ταμείο της ομάδας θα μπουν κάποια χρήματα από τις χορηγίες, αλλά σε 2-3 μήνες. Το πρόβλημα όμως της οικονομικής ρευστότητας υπάρχει σήμερα».
Ενόψει της γενικής συνέλευσης της Παρασκευής ο πρόεδρος του συλλόγου μετόχων απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το παρών: «Ο κόσμος πρέπει να δώσει το παρών στη γενική συνέλευση, να ενημερωθεί και να συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής της νέας διοίκησης και να μην είναι απαθής όπως την τελευταία φορά. Η παρουσία του πρέπει να είναι πιο δυναμική. Πρέπει η ομάδα να προχωρήσει μπροστά και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση. Αν υπήρχε ένα ποσό της τάξης των 500 ή 600 χιλιάδων ευρώ η ομάδα δεν θα είχε αυτή τη στιγμή κανένα απολύτως πρόβλημα. Θέλω να είμαι αισιόδοξος, πιστεύω ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα βγούμε από το αδιέξοδο που είμαστε τώρα. Η προσπάθεια όλων είναι να μην πάμε σε μια διοίκηση πρωτοδικείου. Οι κ.κ. Μαχλάς, Βρέντζος και Λεβεντάκης προσπαθούν συνέχεια για να βρεθεί μια λύση και χρειάζονται τη βοήθεια όλων στην προσπάθεια που γίνεται για να επιστρέψει στη Super League».

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο