Αναγνώστες

Από το Blogger.
Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Βασίλης Ξημέρης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την γενική συνέλευση και το μέλλον του ΟΦΗ.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ μίλησε στον Μανώλη Σαρρή και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η νέα διοίκηση που θα αναδειχθεί θα είναι ικανή να οδηγήσει την ομάδα τόσο στην αγωνιστική όσο και στην οικονομική εξυγίανση.

Παράλληλα ο κύριος Ξημέρης τόνισε ότι τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στην ομάδα δεν είναι τόσο άσχημα όσο διαρρέεται και ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου μπορούν να βρεθούν τα χρήματα που χρειάζονται και είναι περίπου 1 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Ξημέρη στον Athletic Radio 104,2:


Για την γενική συνέλευση: «Πρόκειται για μια σημαντική γενική συνέλευση γιατί θα αναδειχθεί μια νέα διοίκηση όπου θα βρει μπροστά της το δύσκολο σταυροδρόμι της Β΄ Εθνικής όπου και στο τέλος θα βρεθεί στην Σούπερ Λίγκα λύνοντας μια σειρά από προβλήματα».

Για τον ίδιο: «Είμαι δίπλα στην προσπάθεια που γίνεται στην ΠΑΕ και το Νίκο Μαχλά όπως είμαι δίπλα σε κάθε υγιή προσπάθεια που γίνεται στον σύλλογο. Ο Ερασιτέχνης δεν κρύβεται ποτέ, πάντα είναι μπροστά και με ξεκάθαρες προτάσεις. Πάντα θα βρίσκομαι δίπλα στο Νίκο Μαχλά όπως θα συνεχίσω να είμαι. Είχα δηλώσει ότι θα ήταν ένα μεταβατικό στάδιο όμως από την στιγμή που μου το ζήτησε ο Νίκος δεν μπορώ να μην συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλευρό της ομάδας ώστε να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας κάθε πρόβλημα. Αν νομίζει η νέα διοίκηση της ΠΑΕ που θα προκύψει ότι εγώ είμαι απαραίτητος τότε εγώ δηλώνω στρατιώτης της ομάδας».

Για τον Γιώργο Στεφανουδάκη: «Παρακάλεσα όλα τα μέλη που έχουν απομείνει στην διοίκηση που υπάρχουν τώρα ώστε να είναι ξανά υποψήφιοι και να αποδειχθούν μπροστάρηδες. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να είναι στην διοίκηση. Με τον Γιώργο Στεφανουδάκη είχα μια μεγάλη συζήτηση και κλήθηκε να πει το ναι. Μιλήσαμε αρκετές ώρες για διάφορα θέματα. Υπήρχε ένας ενδοιασμός λόγω φόρτου εργασίας όμως τελικά δέχτηκε. Ρώτησα το Νίκο Μαχλά που αμέσως δέχτηκε με χαρά την υποψηφιότητα».

Για τον Αντώνη Κουτάντο: «Ο Αντώνης συμμετείχε παλιότερα. Βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην ομάδα. Αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση και θα βρίσκεται στη νέα προσπάθεια».

Για τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στην ΠΑΕ ΟΦΗ: «Δεν είναι ρόδινα τα πράγματα όπως δεν είναι σε καμία ομάδα. Στην ΠΑΕ ΟΦΗ δεν είναι «μαύρα» τα πράγματα. Είναι αντιμετωπίσιμη η κατάσταση. Η ομάδα χρειάζεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου περίπου 1 εκ. ευρώ. Διάφοροι επιφανείς επιχειρηματίες δεν θέλησαν να συμμετάσχουν στη νέα προσπάθεια. Θα μπορούσαν όμως να βοηθήσουν μέσω αγοράς μετοχών ή χορηγιών. Η ΠΑΕ ΟΦΗ έχει τον τρόπο και την δυνατότητα να διασφαλίσει ότι παίρνουν πίσω τα χρήματα τους. Άμεσα χρειάζονται περίπου 500.000 ευρώ ώστε να προχωρήσουν κάποια ζητήματα. Τα άτομα που βρίσκονται στην διοίκηση δεν έχουν την δυνατότητα να βάλουν αυτά τα χρήματα και το έχουν δηλώσει. Μπορούν όμως να «χτυπήσουν» πόρτες ώστε να βρεθούν αυτά τα χρήματα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα. Σε αυτήν την φάση είναι δύσκολο να βρεθούν επενδυτές και να βάλουν τα χρήματα τους. Καλό θα ήταν να βρεθούν και να συμβάλουν οικονομικά. Δυστυχώς δεν βρέθηκε αυτή η δυνατότητα. Όλοι κάνουμε μια ηρωική προσπάθεια και αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί από τον κόσμο».

Από την συμμετοχή νέων παραγόντων: «Η προσφορά του καθενός κρίνεται από την συμμετοχή του και από την εικόνα που πρέπει να δείξει ο καθένας ατομικά για να βοηθήσει τη νέα προσπάθεια και τη νέα διοίκηση».

Για την αδιαφορία που υπάρχει από επιχειρηματίες του Ηρακλείου: «Έχω προβληματιστεί πάρα πολύ και προσπάθησα να δώσω εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό το πράγμα τα τελευταία χρόνια. Είναι δεδομένο ότι υπάρχει μια κρίση και ο καθένας σκέφτεται πως θα τα βγάλει πέρα. Από εκεί και πέρα υπήρξε μια απαξίωση τα τελευταία χρόνια στην ομάδα. Τώρα όμως όλα έχουν ξεκαθαρίσει. Δεν πρέπει να αμφιβάλει κανένας ότι οι μετοχές έχουν έρθει σε πολλά πρόσωπα. Δεν έχει σημασία πόσα λεφτά έχει βάλει ο καθένας και για εμένα δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Για εμένα μετράει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Η ερμηνεία που δίνω είναι ότι αυτοί οι επιχειρηματίες δεν θέλουν να ασχοληθούν επειδή πανελλαδικά έχουν δώσει τέτοιο στίγμα στο ποδόσφαιρο όπου ο καθένας φοβάται να ασχοληθεί. Έτσι, πολλοί υγιείς επιχειρηματίες φοβούνται να ανακατευτούν με το ποδόσφαιρο. Επίσης αρκετοί έχουν προβληματιστεί από την εικόνα που έχει δοθεί για τα χρέη της ομάδας και ευθύνη έχω και εγώ σαν μέλος του Δ.Σ. Πιστεύω ότι σιγά – σιγά με το πέρας του χρόνου και αυτό ξεκίνησε με την διοίκηση του Γιάννη Κουράκη».

Για τις σχέσεις ΠΑΕ και Ερασιτέχνη: «Ήμασταν μαζί, βαδίζουμε μαζί και θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Ας σταματήσουν οι μεμψιμοιρίες και οι μιζέριες. Λάθη μπορεί να έχουν γίνει όμως λάθη κάνουν εκείνοι που δουλεύουν. Όλοι πρέπει να είμαστε μια γροθιά. Πρέπει να γίνουμε πιο δυνατοί από το παρελθόν».
Πηγη: Athletic Radio

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο