Αναγνώστες

Από το Blogger.
Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑΣ - ΔΥΟ ΟΜΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α2 ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η ΚΟΕ
Λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της καλύτερης πορείας της ομάδας πόλο του ΟΦΗ στην Α2 εδώ και πολλά χρόνια, το τοπικό συγκρότημα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. 
Η ...πηγή του κακού δεν είναι άλλη φυσικά από την οικονομική δυσπραγία που πλήττει και τον ελληνικό αθλητισμό στο σύνολό του.
Τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά με συνέπεια
το μέλλον της ομάδας αυτήν τη στιγμή να μην προδιαγράφεται λαμπρό αν μη τι άλλο. Τα οικονομικά προβλήματα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ έχει επιπτώσεις στη λειτουργία των τμημάτων υγρού στίβου και βέβαια στο πόλο που έχει κάνει υπερήφανους τους ανθρώπους του συλλόγου και όχι μόνο. To κόστος χρήσης του κολυμβητηρίου Ηρακλείου μετά τη σχετική απόφαση του ΕΑΚΗ έχει φέρει νέα δεδομένα με αποτέλεσμα να μπαίνουν υψηλά εμπόδια στην προετοιμασία της ομάδας. «Κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί με το κολυμβητήριο. Το πότε και με ποιες προϋποθέσεις θα ανοίξει. Δυστυχώς δεν έχουμε επιλογές στην πόλη μας αφού και η χρήση της δημοτικής πισίνας του Παγκρητίου δεν είναι ανέξοδη. Έτσι λοιπόν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τον προγραμματισμό της ομάδας»,τονίζει ο έφορος πόλο του ΟΦΗ Μιχάλης Σπαγουλάκης ο οποίος έχει πληροφορηθεί και τις αλλαγές που επεξεργάζεται η ΚΟΕ σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της Α2 ανδρών.
«Περνάμε μια κρίσιμη καμπή και η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να εξετάσει λύσεις που θα δώσουν μια ανάσα στα σωματεία. Ετσι κι αλλιώς τα οφειλόμενα είναι ήδη πολλά», επισημαίνει ο έμπειρος παράγοντας του ΟΦΗ.
Σύμφωνα λοιπόν με το αρχικό σχέδιο της Ομοσπονδίας που αναμένεται να πάρει την τελική του μορφή στα τέλη Οκτωβρίου, η Α2 ανδρών θα γίνει φέτος σε δύο ομίλους των έξι ομάδων ( Βόρειος και Νότιος). Οι τρεις πρώτες από κάθε όμιλο θα διεκδικήσουν στη δεύτερη φάση τα δύο εισιτήρια ανόδου και οι τρεις τελευταίες θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.
«Είναι μια σκέψη που μας βρίσκει σύμφωνους καθώς έτσι θα αποφύγουμε τις μακρινές μετακινήσεις. Φέτος άλλωστε συμμετέχουν τρεις ομάδες από την Κρήτη στην Α2. Χωρίς αμφιβολία θα ήταν καλύτερα να μην υποβαθμιστεί η κατηγορία κατ’ αυτόν τον τρόπο ωστόσο πρόκειται περί αναγκαίου κακού»,σημειώνει ο κ.Σπαγουλάκης.
Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ενίσχυσης του ΟΦΗ ,έχουν προχωρήσει οι επαφές με αθλητές που ήρθαν στο Ηράκλειο για σπουδές. Σίγουρα μεγάλο είναι το κενό που αφήνει ο Φράγκος (επέστρεψε στο ΝΟΧ) στη θέση του φουνταριστού ενώ την επιθυμία να αποχωρήσει εξέφρασε ο Φανούρης Βασιλάκης. 
Πηγη: Patris

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο