Αναγνώστες

Από το Blogger.
Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010
Πολλή... μελέτη για τους παίκτες θα έχουν πλέον οι προπονήσεις του ΟΦΗ. Ο νέος τεχνικός Νίκος Αναστόπουλος έκανε από πολύ νωρίς γνωστές τις προθέσεις του για τη σημασία που προσδίδει στη σωστή τακτική προκειμένου να δημιουργήσει την ομάδα που θέλει, για να επιστρέψει στη Σουπερ Λίγκα.


Ο 52χρονος προπονητής αφιέρωσε σχεδόν το σύνολο της χθεσινής προπόνησης στο πώς πρέπει να παρατάσσονται μέσα στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές, κάνοντας αρκετές ασκήσεις τόσο συνολικά για όλη την ομάδα, όσο και σε ειδικά γκρουπ ανάλογα με τις θέσεις που καθένας έχει στο γήπεδο. 

Μάλιστα το χθεσινό πρόγραμμα διήρκεσε περισσότερο για ορισμένους καθώς ο Αναστόπουλος θέλει να μεταδώσει το συντομότερο δυνατόν την αγωνιστική του φιλοσοφία. Εν μέσω ασκήσεων τακτικής έγινε και το καθιερωμένο δίτερμα στο οποίο ωστόσο δεν έκανε γνωστές τις προθέσεις του για το σχήμα που θα παρατάξει την ερχόμενη Κυριακή στη Νεάπολη κόντρα στον Ιωνικό. 



Έμφαση στην άμυνα

Από τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του ΟΦΗ ο Νίκος Αναστόπουλος είχε γνωστοποιήσει ότι η επιστροφή της Κρητικής ομάδας στους «μεγάλους» περνάει από την άμυνα. 

Έτσι μεγάλο μέρος της χθεσινής προπόνησης αφιερώθηκε στο αμυντικό κομμάτι. Τα ατομικά μαρκαρίσματα των παικτών, η αλληλοκάλυψη, και το κλείσιμο χώρων στο γήπεδο απασχόλησε αρκετά, με τον Αναστόπουλο να δίνει οδηγίες για μαν- του-μαν αλλά και για ευρύτερη κάλυψη του γηπέδου. 

«Υπάρχει δεν υπάρχει αντίπαλος, εμείς πρέπει να κλείνουμε χώρους», έλεγε χθες ο τεχνικός του ΟΦΗ απευθυνόμενος στους παίκτες που είχαν σχηματίσει ζευγάρια. Αρκετές φορές μάλιστα όταν υπήρχε πρόβλημα στην κατανόηση ή όταν ο ίδιος το έκρινε σκόπιμο διέκοπτε την προπόνηση για να συμπληρώσει τις παρατηρήσεις του και να κάνει συστάσεις στους ποδοσφαιριστές. 

Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν έγινε ξεχωριστή αναφορά στο επιθετικό κομμάτι με τις εντολές που δόθηκαν να αφορούν κινήσεις για την απελευθέρωση των χαφ και κατάλληλη τροφοδότηση της επίθεσης.

«Πρέπει να γεμίζουμε την αντίπαλη περιοχή», τόνιζε στους παίκτες ο τεχνικός του ΟΦΗ ο οποίος δίνοντας παράλληλα οδηγίες για σωστή τοποθέτηση των επιθετικών στην εστία. 

Με τους επιθετικούς είχε την ευκαιρία να δουλέψει περισσότερο και μετά το τέλος του προγράμματος κρατώντας τους Βλόνταρτσικ, Γκουεΐ, Αγρίτη και Μανούσο οι οποίοι με τη συνδρομή των Σοϊλέδη και Κιάσσου έκαναν ...επιπλέον προπόνηση για να παραβιάζουν την αντίπαλη εστία. 



Γρίφος η ενδεκάδα 

Ο Νίκος Αναστόπουλος έδειξε τον κυρίαρχο ρόλο που θα έχει το επόμενο διάστημα στην εμπέδωση από τους ποδοσφαιριστές της τακτικής που θέλει να εφαρμόσει, ωστόσο δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα στο μεθαυριανό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό. Στο δίτερμα που έγινε, οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν «ανακατεμένοι». 

Στη μια ομάδα αγωνίστηκαν οι Σταυρακάκης, Μπερτίν, Λιαπάκης, Καρακατσάνης ως τετράδα της άμυνας με τους Κιασσο, Βερόν, Μανούσο στο κέντρο και τους Αγρίτη, Βλόνταρτσικ, Σοϊλέδη στην επίθεση, στην οποία από την άλλη πλευρά βρίσκονταν οι Γιακούμπου, Ζορμπάς και Γκουεΐ ο οποίος επέστρεψε χθες σε κανονικούς ρυθμούς ξεπερνώντας το πρόβλημα που είχε στο δικέφαλο. 
Πηγη: Patris

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο