Αναγνώστες

Από το Blogger.
Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010
Οποιο είδος μουσικής και αν προτιμούν ο «Ελληνας» πλέον Ζντράβκο Πόποβιτς και ο Γιάννης Ταραλίδης, σίγουρα αυτή την εβδομάδα θα έχουν ξεθάψει από τη δισκοθήκη τους ή θα έχουν δανειστεί από κάποιον φίλο τους έναν από τους κορυφαίους δίσκους των Πυξ Λαξ, το «Ο μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες», που κυκλοφόρησε το 1996. Οσο για την επιλογή τραγουδιού; «Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο».
Ο Ζντράβκο Πόποβιτς




Θα μου πείτε, ποιος ο λόγος; Για σκεφτείτε λίγο Το Σάββατο το μεσημέρι οι δύο νυν άσοι του Λεβαδειακού θα πατήσουν το χορτάρι του «Γεντί Κουλέ» και για πρώτη φορά αφότου έφυγαν από το Ηράκλειο θα τεθούν αντιμέτωποι με τον ΟΦΗ.
Μια εξόχως ιδιαίτερη συγκυρία σε ένα ούτως ή άλλως μεγάλο παιχνίδι, ένα σούπερ ντέρμπι ανάμεσα σε δύο εκ των φαβορί για την άνοδο. Και μπορεί οι Κρητικοί του Νίκου Αναστόπουλου με τις τρεις σερί νίκες να βρίσκονται σε limit up, αλλά και οι Βοιωτοί του Βασίλη Βούζα αναθάρρησαν μετά τον σεφτέ στα τρίποντα κόντρα στον Εθνικό Αστέρα και έχουν πια μπροστά τους μια μεγάλη ευκαιρία για να αποδείξουν ότι είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν τόσο νωρίς.
Πώς να αισθάνονται άραγε οι δύο ποδοσφαιριστές; Πώς θα αντιδράσει ο κόσμος του ΟΦΗ; Τι υποδοχή θα επιφυλάξει; Οι πληροφορίες αναφέρουν χειροκρότημα για τον Κροάτη και αδιαφορία (το πολύ κάποια σφυρίγματα) για τον «Τάρα».
Ο Γιάννης Ταραλίδης
Ο Γιάννης Ταραλίδης
Ο βίος και η πολιτεία του Πόποβιτς και του Ταραλίδη στο Ηράκλειο περιλαμβάνουν και κοινή διαδρομή (διετία 2007-09) αλλά και αρκετές ξεχωριστές πινελιές. Δύο «σίριαλ» με πολλά επεισόδια, τα οποία και θα ξετυλίξουμε

Η αμφίπλευρη λατρεία, η διαμάχη με τον Μαχλά
Το κεντρικό πρόσωπο είναι δίχως άλλο ο Πόποβιτς. Ενας ποδοσφαιριστής τον οποίο λάτρεψε η κερκίδα και την οποία αγάπησε ο ίδιος. Τον Γενάρη του 2010 ο Κροάτης πραγματοποίησε τη μεγάλη επιστροφή ως δανεικός από τον Ατρόμητο και έως το τέλος της σεζόν έκανε «παπάδες», με 10 γκολ σε 20 ματς. Η άνοδος όμως δεν ήρθε και αυτό έκανε πολύ δύσκολο τον οριστικό «επαναπατρισμό», όπως έλεγε ο ίδιος, στο αγαπημένο του Ηράκλειο.
Η οικονομική δυστοκία του ΟΦΗ ήταν το μέγα πρόβλημα. Ο Ατρόμητος συζητούσε μόνο για πώληση, ο Νίκος Μαχλάς επιδίωκε τον εκ νέου δανεισμό. Οι πρώτες εβδομάδες πέρασαν χωρίς αποτέλεσμα. Φτάσαμε στα τέλη Ιουλίου, ο Πόποβιτς είχε ήδη αρνηθεί κατηγορηματικά να πάει στον Πανσερραϊκό γνωρίζοντας την αποθέωση στα φόρουμ των οπαδών του ΟΦΗ και πίεζε τον Ατρόμητο. Ενώ όλα έδειχναν ότι θα επιτευχθεί το deal, έγινε το αντίθετο. Οι Περιστεριώτες υπαναχώρησαν και συζητούσαν δανεισμό με οψιόν αγοράς 100.000 ευρώ για τον Ιούνιο του 2011. Στις συνομιλίες όμως του ατζέντη του παίκτη με τον Μαχλά προέκυψε διαφωνία για τα οφειλόμενα του 6μήνου. Οι δύο πλευρές τα έσπασαν, ο Λεβαδειακός μπήκε σφήνα και τον αγόρασε και ο Πόποβιτς δήλωνε πικραμένος για τη στάση του προέδρου του ΟΦΗ.
Οι διαφορές με Βατσινά, το αλαλούμ του Ιουνίου
Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε ο Γιάννης Ταραλίδης ανέπτυξε ιδιαίτερη σχέση με την «ομιλίτικη» εξέδρα. Τα δύο χρόνια παρουσίας του πάντως στο Ηράκλειο ο 29χρονος χαφ ήταν βασικό στέλεχος (46 συμμετοχές, έξι γκολ), ενώ προφανώς το πλέον ισχυρό κίνητρο για να κατηφορίσει από τον Πειραιά στην Κρήτη αποτέλεσε η καταγωγή της συζύγου του. Ο «Τάρα» αποχώρησε το καλοκαίρι του 2009 έχοντας οικονομικές διαφορές με τον τότε πρόεδρο Φανούρη Βατσινά. Υπέγραψε στον Λεβαδειακό αφού πρώτα έκανε προσφυγή για οφειλόμενα που σχεδόν άγγιζαν τις 150.000 ευρώ.
Με το πέρασμα του χρόνου και αφού υπήρξε τελεσιδικία η ΠΑΕ ΟΦΗ ήρθε σε διακανονισμό για την καταβολή δόσεων μέχρι εξοφλήσεως. Τον περασμένο Ιούνιο λίγο έλειψε να υπάρξει «έκρηξη». Η ομάδα ήθελε να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό συμμετοχής για το νυν πρωτάθλημα και έπρεπε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της. Η ΠΑΕ εμφάνισε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο Ταραλίδης, αλλά και ο Σφακιανάκης, είχαν πάρει τα έως τότε προβλεπόμενα χρήματα, όμως προέκυψε θέμα ως προς το έγκαιρο της εξόφλησης. Μια δήλωση του ποδοσφαιριστή ότι δέχτηκε απειλές τόσο για να μην υπογράψει (φωτογραφίζοντας τον Λεβαδειακό) όσο και να υπογράψει (αναφέροντας την πλευρά του ΟΦΗ) άναψε το φιτίλι. Τελικώς, ο ίδιος τόνισε ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα και φυσικά ότι δεν θα έκανε κακό στον ΟΦΗ
Πηγη: SentraGoal

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο