Αναγνώστες

Από το Blogger.
Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010
Η δικαστική αντιπαράθεση της Καλλιθέας με τον Αναστόπουλο και η εμπλοκή του Λεβαδειακού, ο οποίος κινήθηκε εναντίον του ΟΦΗ, προκαλεί ερωτηματικά και απορίες, τις οποίες κατέγραψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Ντίνος Μανταδάκης.


«Αυτή η ένσταση δεν έχει καμία ουσιαστική και νομική βάση. Βέβαια ο Λεβαδειακός μπορεί να συνεχίσει να λέει διάφορα και να θέλει να εμφανίσει διάφορα για λόγους εντυπώσεων. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για να γίνουν κάποια πράγματα κατανοητά θα πρέπει να υπάρχουν όλα τα στοιχεία. Για εμάς η υπόθεση είναι ξεκάθαρη και εφόσον η αθλητική δικαιοσύνη λειτουργήσει σωστά και ανεξάρτητα, τότε δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα» τόνισε ο κ. Μανταδάκης, ο οποίος μίλησε ακόμα:

Για την ενημέρωση που υπήρχε στον ΟΦΗ για την καταγγελία της Καλλιθέας: «Δύο ημέρες πριν από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ήρθε με fax ένα έγγραφο στην ΠΑΕ ΟΦΗ και το οποίο αναφερόταν στον Αναστόπουλο. Φαίνεται ότι είναι απόφαση ενός διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ και αναφέρει ότι η Καλλιθέα έπρεπε να πληρωθεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Μόνο που αυτή η ημερομηνία, ήταν πριν σταλεί το έγγραφο στα γραφεία της ομάδας. Δηλαδή, το έγγραφο ήρθε 19 Οκτωβρίου και η απόφαση ήταν για τις 18 του μήνα. Δηλαδή, καταλαβαίνετε όλοι για τι καταστάσεις μιλάμε. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά πάνω σε μια δικαστική απόφαση, υπάρχει γραμμένο με το χέρι «ο Αναστόπουλος πρέπει να πληρώσει τα οφειλόμενα και μαζί τους τόκους. Αυτό σημαίνει αλλοίωση και νόθευση της απόφασης. Πήρα τηλέφωνο στην ΕΠΟ για να μάθω ποιος το έγραψε ιδιοχείρως και δεν ήξερε κανένας. Το αόρατο χέρι το έγραψε. Ακόμα κάνουν ανακρίσεις στην ΕΠΟ για να μάθουν ποιος το έγραψε».

Για τις ενέργειες της ΠΑΕ ΟΦΗ: «Αυτό το κείμενο δεν είναι επίσημη δικαστική απόφαση. Ήρθε στα γραφεία της ΠΑΕ ΟΦΗ όχι προς γνώσιν της ομάδας αλλά προς γνώσιν του Αναστόπουλου. Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση σε περίπτωση που ο Αναστόπουλος δεν πλήρωνε μέχρι τις 18/10 θα επιβαλόταν σε εκείνον ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής. Αμέσως μίλησα με την αρμόδια υπάλληλο της Λίγκας, κυρία Βρεττού. Είναι η αρμόδια που πριν από κάθε αγωνιστική ενημερώνει την κάθε ομάδα για τις τιμωρίες και τα ανοικτά ζητήματα. Αυτή ενημερώνει ως υπεύθυνη του αγωνιστικού όλες τις τιμωρίες. Ρώτησα λοιπόν αν αυτή η απόφαση συνιστά τιμωρία και μου απάντησε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν βγαίνει απόφαση που αφορά οικονομική υπόθεση μεταξύ προπονητή και ομάδας, ακολουθεί στην συνέχεια μια δεύτερη αίτηση ομάδας που ζητάει την επικύρωση της τιμωρίας. Υπάρχει σωρεία τέτοιων αποφάσεων από την ΕΠΟ που ενημερώνει στην συνέχεια την Λίγκα. Αυτό σε εμάς δεν έγινε. Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση. Κατόπιν τούτου, ενημερώσαμε με το νομικό υπεύθυνο της Λίγκας και μας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Αναστόπουλο και μπορεί να καθίσει στον πάγκο του ΟΦΗ».

Για τις κινήσεις της Καλλιθέας: «Μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, η Καλλιθέα στέλνει έγγραφο στην Λίγκα και λέει ότι «δεν μας πλήρωσε ο Αναστόπουλος» και ζητάει την ενεργοποίηση της ποινής, δηλαδή την τιμωρία του ΟΦΗ αλλά μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Δηλαδή, ομολογεί ότι δεν είχε ζητήσει την τιμωρία αρχικά αλλά μετά. Παίρνει λοιπόν ο Λεβαδειακός την καταγγελία της Καλλιθέας, την κάνει «πανό» και ζητάει κατ' αυτόν τον τρόπο την τιμωρία του ΟΦΗ. Ο Λεβαδειακός έμαθε κατευθείαν την καταγγελία της Καλλιθέας και έκανε ένσταση. Στην συνέχεια απευθύνθηκα στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ ζητώντας την εκδίκαση της υπόθεσης της Καλλιθέας για την Τρίτη. Το απίστευτο είναι ότι τελικά χθες η Καλλιθέα παραιτείται της επικύρωσης της. Αν έβγαινε η ποινή σήμερα και η Καλλιθέα δικαιωνόταν, τότε ο Λεβαδειακός θα έχανε το δικαίωμα της ένστασης. Την έκανε δίνοντας «πάτημα» στον Λεβαδειακό για την ένσταση και τελικά παραιτήθηκε».

Για την εξέλιξη της υπόθεσης: «Είναι απίστευτα και απίθανα πράγματα που δεν συμβαίνουν συχνά. Όλα όσα έχουν συμβεί τα βάζω στο μυαλό μου. Νομικά, η ένσταση του Λεβαδειακού δεν έχει καμία νομική βάση. Όμως γίνονται περίεργα πράγματα για να κερδίσει την ένσταση ο Λεβαδειακός. Νομικά, δεν έχει καμία τύχη. Και αν γίνει μια στο εκατομμύριο, τότε θα πρόκειται για σκάνδαλο. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορούν να παίζουν με τον ΟΦΗ».

Για την αντιμετώπιση που έχει ο ΟΦΗ: «Δημιουργεί προβλήματα η πορεία του ΟΦΗ. Δεν μπορώ να καταλάβω όλα αυτά τα περίεργα πράγματα. Να ξεχνούν οι γραμματείς να στέλνουν σημαντικά έγγραφα, ομάδες να παραιτούνται από αυτά που διεκδικούν. Δεν παίρνει κανέναν να κάνει παρατυπία γιατί τότε εμείς οι δικηγόροι θα το πάμε διαφορετικά το πράγμα. Την Τρίτη θα εκδικαστεί η υπόθεση και ελπίζω ότι δεν θα συναντήσω περίεργα πράγματα».

dokari.gr

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο