Αναγνώστες

Από το Blogger.
Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010
14 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την ημέρα που έφυγε από την ζωή ο μεγάλος διοικητικός ηγέτης του ΟΦΗ Θ. Βαρδινογιάννης.

Σαν σήμερα, στις 21 Σεπτεμβρίου του 1996 ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης έφευγε από την ζωή πολύ πιο νωρίς από ότι θα περίμενε κανένας. Σε ηλικία μόλις 54 ετών ο μεγάλος διοικητικός ηγέτης του ΟΦΗ έφευγε από την ζωή και το άκουσμα του θανάτου του σκορπούσε θλίψη σε όλους τους φιλάθλους της ομάδας του Ηρακλείου. 


Ημέρα που άλλαξε όλη η ιστορία του ΟΦΗ. Αυτή η ομάδα δεν θα ήταν πότε ξανά αυτή που χάρισε στην Κρήτη τεράστιες χαρές κάνοντας γνωστό το νησί σε όλη την Ευρώπη. Οι φόβοι όλων τότε επιβεβαιώθηκαν γιατί ο αείμνηστος Θόδωρος Βαρδινογιάννης ζούσε την ομάδα και πολύ περισσότερο νοιαζόταν.

Μετά τον θάνατο του, η οικογένεια του δεν ενδιαφέρθηκε το ίδιο για τον ΟΦΗ. Πολύ περισσότερο, τον θεώρησε σαν ένα... ξένο παιδί που δεν ήθελε να έχει καμία απολύτως σχέση. Εν αντιθέσει με τον Θόδωρο Βαρδινογιάννη που θεωρούσε όχι μόνο παιδί του τον ΟΦΗ αλλά πολύ περισσότερο κομμάτι από την ίδια του την ζωή.

Το athleticradio.gr θυμίζει στους παλιότερους και ενημερώνει τους νεότερους τι ήταν ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης όχι μόνο για τον ΟΦΗ αλλά και για όλη την κοινωνία του Ηρακλείου.

Ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης ανέλαβε τα ηνία του ΟΦΗ στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και με την διορατικότητα που διέθετε οδήγησε την ομάδα του Ηρακλείου στην υψηλότερη βαθμίδα του Ελληνικού ποδόσφαιρου. Την δεκαετία 1980-1990 ο ΟΦΗ μπήκε «σφήνα» ανάμεσα στους μεγάλους με φοβερές πορείες. Δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα το 1986, κατάκτηση του κυπέλλου το 1987και φιναλίστ στον τελικό δύο χρόνια αργότερα είναι δείγματα της αγάπης του για τον ΟΦΗ. Ο ίδιος πάντα δίπλα στον Ευγένιο Γκέραρντ παρείχε στον προπονητή του ΟΦΗ ότι ήθελε ενώ οικονομικά στήριζε την ομάδα δαπανώντας αρκετά χρήματα για την μεταγραφική ενίσχυση του συλλόγου.

Ταξίδια στην Κρήτη μόνο για χάρη του ΟΦΗ
O Θόδωρος Βαρδινογιάννης, που ανέλαβε τα ηνία, επένδυσε στην ομάδα, τη στήριξε, την απογείωσε, την έβγαλε στην Ευρώπη.

 Ο Βαρδινογιάννης αγάπησε πραγματικά τον ΟΦΗ και συχνά ταξίδευε από την Αθήνα στο Ηράκλειο για να παρακολουθήσει τα παιχνίδια από τη θύρα των φανατικών οπαδών.

Επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟ για τον ΟΦΗ
Ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση με τα αδέρφια του προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα του ΟΦΗ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα από εφημερίδα της εποχής όταν μετά από ένα παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ(1-1), οι δημοσιογράφοι έγραφαν στο ρεπορτάζ του αγώνα ότι οπαδοί των γηπεδούχων επιτέθηκαν φραστικά στονΘόδωρο Βαρδινογιάννη λόγω της αγάπης του για τον Κρητικό σύλλογο.

Δικό του δημιούργημα το "Βαρδινογιάννειο"
Όμως το μεγαλύτερο επίτευγμα του Θόδωρου Βαρδινογιάννη δεν είναι άλλο από την δημιουργία ενός πρότυπου αθλητικού κέντρου. Το «Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο» ήταν δική του δημιουργία και για αυτόν τον λόγο ο ΟΦΗ μπορεί και καυχιέται ότι διαθέτει ένα από τα καλύτερα αθλητικά κέντρα στην Ελλάδα.

Την ημέρα του θανάτου του, άπαντες στο Ηράκλειο από την διοίκηση του ΟΦΗ αλλά και από το ποδοσφαιρικό τμήμα βρέθηκαν στην κηδεία του. Κάποιοι προέβλεπαν ότι μετά τον θάνατο του, ο ΟΦΗ δεν θα ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος και το μέλλον τους επιβεβαίωσε. Η ομάδα του Ηρακλείουαπέδωσε τον ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο διοικητικό ηγέτη του δίνοντας το όνομα του στο γήπεδο του ΟΦΗ που πλέον ονομάζεται «Θόδωρος Βαρδινογιάννης».
Πηγη: Athletic Radio

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο