Αναγνώστες

Από το Blogger.
Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010
Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής έφερε την πρώτη νίκη για τον ΟΦΗ Κάνοντας τον απολογισμό αυτής της νίκης, μπορεί κανείς να διακρίνει τα οφέλη, αλλά και να παρατηρήσει κάποια πράγματα που χρίζουν βελτίωσης, καθώς το πρωτάθλημα είναι μόλις στην αρχή του και πριν να είναι αργά πρέπει να διορθωθούν…


Το πιο σημαντικό από όλα τα οφέλη αυτής της νίκης, είναι η …ίδια η νίκη. Και αυτό γιατί στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ο ΟΦΗ «πέταξε» δύο βαθμούς, ή για να είμαστε πιο δίκαιοι η Αναγέννηση Καρδίτσας πήρε παλικαρίσιο πόντο που άξιζε, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων. Αμέσως λοιπόν ο ΟΦΗ είναι στο +2 σε σχέση με τους πολύτιμους πόντους που έχασε στο περασμένο πρωτάθλημα.

Το δεύτερο όφελος είναι η παρουσία του κόσμου που στάθηκε όχι μόνο στο πλευρό της ομάδας, αλλά και στο ύψος των περιστάσεων. Ακόμα και όταν στο πρώτο μέρος ο αγώνας δεν κυλούσε έτσι όπως θα ήθελαν, οι φίλαθλοι χειροκρότησαν τους παίκτες της ομάδας τους, δίνοντας τους την ώθηση για το δεύτερο ημίχρονο, κάτι που φάνηκε άμεσα, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ο ΟΦΗ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ανοίγοντας το δρόμο προς τη νίκη.

Για την εξαιρετική παρουσία του κόσμου σημαντικό ρόλο έπαιξε και η οργάνωση που υπήρχε από τα μέλη της νέας διοίκησης που δείχνει να έχει καταφέρει να περάσει τη φιλοσοφία της και στον κόσμο της ομάδας, απομονώνοντας αυτούς που η παρόρμηση τους παρασύρει σε ενέργειες που όχι μόνο δεν βοηθούν την ομάδα, αλλά αντίθετα τη θέτουν σε μεγάλες περιπέτειες. Αυτό όμως είναι και ένα μεγάλο στοίχημα για τους φιλότιμους “εργάτες” της νέας διοίκησης για το αν θα καταφέρουν να διατηρήσουν την ίδια εικόνα και στα υπόλοιπα 16 εντός έδρας παιχνίδια του φετινού μαραθώνιου, κυρίως όταν η εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο ή το σκορ του αγώνα δεν θα είναι το επιθυμητό…

Και αυτό είναι το ένα από τα πράγματα που χρίζουν βελτίωσης… η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Ο ΟΦΗ την Κυριακή απέναντι σε μια ομάδα φιλότιμη και αξιόμαχη, αλλά με εμφανή υποδεέστερη αγωνιστική αξία από αυτόν, δυσκολεύτηκε αρκετά για να βρει το γκολ. Παρουσίασε βέβαια σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες του, αλλά έδειξε ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά κυρίως στον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού του, ο οποίος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την Αναγέννηση ήταν προβλέψιμος.

Η διαχείριση του έμψυχου δυναμικού όταν προκύπτουν προβλήματα είναι επίσης κάτι το οποίο θα πρέπει να μην περάσει απαρατήρητο. Και οι τρεις αναγκαστικές αλλαγές που έγιναν λόγω τραυματισμών, έδειξαν ότι δυσκόλευσαν ακόμα περισσότερο το έργο του ΟΦΗ στον αγώνα. Ανάλογα προβλήματα θα υπάρξουν και στο μέλλον και για το λόγο αυτό θα πρέπει και η τεχνική ηγεσία να είναι καλύτερα προετοιμασμένη.
Πηγη: Contra.gr

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο