Αναγνώστες

Από το Blogger.
Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010
Ο Βασίλης Ξημέρης μίλησε στον Αthletic Radio 104,2 και το Νίκο Μαρκάκη στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για τον ΟΦΗ.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ σε 45 λεπτά ανέλυσε όλα τα θέματα που αφορούν τον σύλλογο. Ο Βασίλης Ξημέρης μίλησε για το μέλλον τουΟΦΗ λέγοντας ότι το άνοιγμα φτάνει περίπου τα 4 εκ. ευρώ ωστόσο με τις σωστές ενέργειες μπορεί να αντιμετωπιστεί και το μέλλον να είναι ευοίωνο για τον σύλλογο. 

Ακόμα μιλώντας για την χθεσινή συνάντηση τόνισε ότι«όλοι είμαστε ένα και μια οικογένεια. Συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τον σύλλογο και βαδίζουμε στον σωστό δρόμο» είπε αρχικά και στην συνέχεια αποκάλυψε ότι την προσεχή Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου θα γίνει συνάντηση στην 1 το μεσημέρι στα γραφεία τουΕρασιτέχνη ΟΦΗ όπου έχουν προσκληθεί όλοι οι βουλευτές του νομού Ηρακλείου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Ξημέρη στον Αthletic Radio 104,2:


Για την χθεσινή συνάντηση: «Όλοι μαζί, μια οικογένεια έπρεπε να καθίσουμε μαζί για να λύσουμε τα προβλήματα. Αυτός ήταν ο λόγος που έγινε η συνάντηση, αφού συνεννοήθηκα και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Νίκο Μαχλά συγκάλεσα μια σύσκεψη όπου παρόντες ήταν και τα προεδρεία των συνδέσμων γιατί όλοι είμαστε μια οικογένεια».

Για το ποσοστό του Ερασιτέχνη από τα εισιτήρια:«Δεν είναι το μείζον θέμα τα χρήματα που δικαιούται να πάρει ο Ερασιτέχνης από την ΠΑΕ. Δεν ήταν αυτό το θέμα, ο λόγος που έγινε χθες η συνάντηση. Συζητήθηκε όμως δεν ήταν το πιο σοβαρό ζήτημα. Εμείς κάναμε μια υποχώρηση για να βοηθήσουμε την δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στην ΠΑΕ. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι ο κάθε Α.Σ. ζει από την ΠΑΕ. Το συζητήσαμε για λίγα λεπτά και τελείωσε. Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο πόσα χρήματα είναι και αποτελεί ένα ενδοοικογενειακό θέμα. Όλοι κάνουμε υποχωρήσεις προκειμένου να διορθώσουμε αυτήν την κατάσταση. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία για την βελτίωση των πραγμάτων».

Για το αποτέλεσμα της συνάντησης: «Έχοντας την γνώση και την εμπειρία πάνω σε τέτοια ζητήματα, ζήτησα να γίνει αυτή η συνάντηση ώστε να ενημερωθούν όλοι για την κατάσταση που επικρατεί στην ΠΑΕ. Δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτα από τον κόσμο. Το ξεκαθαρίσαμε και στην Γ.Σ. ότι το Δ.Σ. δεν έχει τα χρήματα για να βγάλει τον ΟΦΗ από την δύσκολη οικονομική κατάσταση. Έχει όμως την διάθεση και την αγάπη ώστε να βοηθηθεί η ομάδα. Το κίνητρο της χθεσινής συνάντησης ήταν να βρεθεί ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στην λύση όλων των προβλημάτων».

Για τις οφειλές που υπάρχουν: «Η οικονομική θέση της ΠΑΕ δεν είναι χειρότερη από αυτές άλλων ομάδων της Σούπερ Λίγκα και της Β΄ Εθνικής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΟΦΗ είναι οι προσφυγές που πλησιάζουν το 1 εκ. ευρώ. Η νυν διοίκηση και ο πρόεδρος του ΟΦΗ τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ ώστε να καλύψει αυτές τις υποχρεώσεις. Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι γνωστές. Αφορούν τους Σφακιανάκη, Κοστόφσκι, Ταραλίδη και Πέερσμαν. Μόνο στον τελευταίο οφείλονται 183.000 ευρώ και ρυθμίστηκαν. Στον Ταραλίδη, τον Σφακιανάκη και τον Κοστόφσκι οφείλονται περίπου 80.000 ευρώ. Και υπάρχουν ακόμα κάποιες άλλες προσφυγές που δεν έχουν έρθει ακόμα. Βλέπετε αμέσως ότι υπάρχει ένα μεγάλο «αγκάθι» και πολλές εκκρεμότητες πάνω στο θέμα των προσφυγών. Η διοίκηση του ΟΦΗ προσπαθεί να κλείσει αυτές τις εκκρεμότητες ώστε να μην έχει προβλήματα στην συνέχεια της πορείας της».

Για τις μετοχές που δεν έχουν διατεθεί ακόμα:«Πρέπει να λέμε αλήθειες. Αν αυτήν την στιγμή ο ΟΦΗ είχε στα ταμεία του, τα χρήματα από τις αδιάθετες μετοχές που προσδιορίζονται περίπου στις 480.000 ευρώ. Αν είχαμε αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να συζητάμε για μια καλύτερη κατάσταση στην ΠΑΕ ΟΦΗ. Αυτό το κεφάλαιο, είναι ένας στόχος που θέλουμε να πετύχουμε. Ήδη θα στείλουμε προσκλήσεις στους βουλευτές του Ηρακλείου ώστε να βρίσκονται την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ στην 1 το μεσημέρι ώστε να συζητήσουμε όλα τα θέματα που αφορούν τον σύλλογο. Και να πω κάτι ακόμα. Επιτέλους ο ΟΦΗ πρέπει να πάρει αυτό που του αναλογεί. Δεν γίνεται να παίρνουν χορηγίες όλες οι ομάδες της Ελλάδας. Θέλουμε να διεκδικήσουμε κρατικές χορηγίες και είναι κάτι που ο ΟΦΗ το αξίζει. Θα ξεκινήσουμε μια σειρά επαφών, άμεσα, ώστε να χτυπήσουμε πόρτες επιχειρήσεων και να απορροφηθούν οι μετοχές που είναι αδιάθετες».

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: «Πρέπει να γίνει μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, περίπου 1.5 εκ. ευρώ. Η κατάσταση αντιμετωπίζεται και θα έχουμε την δυνατότητα να ισοσκελίσουμε ένα μεγάλο άνοιγμα. Παράλληλα ευελπιστώ ότι θα πάρουμε ένα ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ από τις χορηγίες και τα τηλεοπτικά δικαιώματα».

Για την παρουσία του κόσμου: «Θέλουμε να βοηθήσει ο κόσμος όπως το έκανε την Κυριακή. Να στηρίζει τον ΟΦΗ και να βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας. Να αγοράσει όσο το δυνατόν περισσότερα εισιτήρια διαρκείας και κάθε Κυριακή να αγοράζει εισιτήρια και να βρίσκεται δίπλα μας».

Για το άνοιγμα που υπάρχει στην ΠΑΕ ΟΦΗ: «Το άνοιγμα φτάνει περίπου στα 4 εκ. ευρώ. Όμως αν υπάρξει αποτέλεσμα πάνω σε όλους τους παραπάνω άξονες, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα».

Για την αντιμετώπιση που έχει ο ΟΦΗ από τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου: «Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας. Επειδή λοιπόν ο επιχειρηματικός κόσμος περνάει μια δύσκολη κατάσταση, προβληματίζεται. Έχουμε παράπονα από επιχειρήσεις με πανελλήνια εμβέλεια και θα περίμενα καλύτερη αντιμετώπιση».

Για την πολυμετοχικότητα: «Εάν υπήρχε η δυνατότητα να απορροφήσει κάποιος το ποσό των αδιάθετων μετοχών τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Η πολυμετοχικότητα έχει τα συν και τα πλην. Από την μια πλευρά όσο πιο πολύς κόσμος συμμετέχει στην ομάδα και ιδιαίτερα με την δυναμική του ΟΦΗ υπάρχει περισσότερες και διαφορετικές απόψεις. Όμως δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τον κόσμο. Χρειάζεται να υπάρχουν και κάποιοι ανθρώποι που θα μπορούσαν να διοικήσουν και να βάλουν τα χρήματα τους. Πιστεύω ότι αν η ομάδα βρεθεί στην Σούπερ Λίγκα τότε θα υπάρχουν ανθρώποι που θα βοηθήσουν. Βέβαια αυτό δεν είναι σωστό, γιατί τώρα είναι μεγαλύτερη η ανάγκη για βοήθεια».

Για την συνάντηση με τον ΟΦΗ: «Θα κλείσουμε ένα ραντεβού με τον κύριο Κουράκη ώστε να συζητήσουμε και να δούμε πως μπορεί να βοηθήσει. Είμαι σίγουρος ότι θα σταθεί στο πλευρό της ομάδας και θα βοηθήσει στη νέα προσπάθεια».

Για το Δ.Σ.: «Όλοι στην ομάδα μπήκαμε με μεγάλο ρίσκο για να προσπαθήσουμε να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο. Δεν έχουμε τα χρήματα που απαιτούνται για να βγει ο ΟΦΗ από το αδιέξοδο. Δεν το κρύβουμε και το λέμε δημόσια. Ότι χρειάζεται να βρεθεί ένας επενδυτής που να έχει την διάθεση να βοηθήσει».

Για τις επαφές με τον Γιώργο Βουλγαράκη: «Όλα τα μέλη της διοίκησης του ΟΦΗ έχουμε σημειώσει κάποια ονόματα, είτε από τον χώρο της πολιτικής είτε από τον επιχειρηματικό όπου θα τους χτυπήσουμε την πόρτα. Ο κύριος Βουλγαράκης μπορεί και θέλει να βοηθήσει. Ο Νίκος(σημ. Μαχλάς) είναι σε επαφή μαζί του. Δεν ξέρω πότε θα μπορέσει. Δεν επικρατεί μιζέρια στην ΠΑΕ και είμαι αισιόδοξος. Δεν κρύψαμε την αλήθεια και δεν πρόκειται να το κάνουμε. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα και δεν ωραιοποιούμε την κατάσταση. Όμως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Για την στάση της αστυνομίας απέναντι στον ΟΦΗ και τους φιλάθλους του: «Η εικόνα του γηπέδου ήταν άριστη εκτός από την θύρα 6. Απορώ πως αποφάσισε η αστυνομία να βάλει δύο διμοιρίες των ΜΑΤ σε αυτήν την θύρα για να προστατεύσει. Ποιους; Δεν υπήρχαν στο γήπεδο αντίπαλοι φίλαθλοι. Ο κόσμος γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Υπάρχουν στελέχη των οργανωμένων που περιφρουρούν τις εισόδους ώστε να μην μπαίνουν στο γήπεδο άτομα χωρίς εισιτήρια. Η αστυνομία έχει δείξει έναν υπερβάλλων ζήλο. Να σας πω ένα παράδειγμα, είχαν χαρακτηρίσει αγώνα υψηλού κινδύνου αυτόν με την Χερσόνησο. Θα περιφρουρήσουμε τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας. Προσδιορίζουμε να δημιουργήσουμε μια μαθητική εξέδρα στην θύρα 6. Δεν είναι ωραία εικόνα να είναι «γυμνή» η θύρα 6».

Για την βοήθεια της πολιτείας: «Η πολιτεία δεν έχει βοηθήσει καθόλου τον ΟΦΗ, τόσο την ΠΑΕ όσο και τον Ερασιτέχνη. Τα χρήματα που δόθηκαν για την ανακατασκευή του γηπέδου δεν μας έχουν δοθεί ακόμα. Είναι 160.000 ευρώ και τα χρήματα αυτά έχουν δοθεί από την τσέπη μελών του Ερασιτέχνη. Δεν το δέχομαι ότι είναι δύσκολοι οι καιροί. Δηλαδή για τον ΟΦΗ είναι δύσκολοι οι καιροί και δεν είναι για άλλες ομάδες; Ο κύριος Βούγιας κατέβηκε στην Αθήνα για να υποστηρίξει τον Ηρακλή, γιατί να μην βοηθήσουν τον ΟΦΗ οι βουλευτές του Ηρακλείου;».

Για την συμπλήρωση 14 χρόνων από την ημέρα που πέθανε ο Θόδωρας Βαρδινογιάννης: «Ήταν μια ημέρα δύσκολη για τον ΟΦΗ. Η απώλεια του άλλαξε τον χαρακτήρα της ομάδας μας. Πάντα θα τον θυμόμαστε σαν έναν γνήσιο Ομιλήτη αλλά και τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του ΟΦΗ».

Μοιράσου το άρθρο στο Facebook:




Αρχείο